Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Számvitel házit, hogy fejezzem...

Számvitel házit, hogy fejezzem be?

Figyelt kérdés

Most tanulom a számvitel alapjait, elkezdtünk egy feladatot, amit be lehet fejezni plusz pontért, ami jól jönne, és egy kicsit elakadtam.

Nyitottunk számlákat ( Nyitómérleg, Műszaki gép, Pénztár, Elszámolási betét, Jegyzettőke, Hosszú lejáratú hitel, Kapott kamat, Fizetett kamat, Adózott eredmény elszámolása, Adózott eredmény)

Feladat: Főkönyvi számla zárása

Ahol elakadtam, hogy van 2 db számla üresen felrajzolva tehát még 2 db számla biztos kelleni fog, az egyik a zárómérleg számla értelem szerűen és mi lesz a másik? Technikai számla?

2023. febr. 25. 13:05
 1/9 anonim ***** válasza:
Az a feladatban szereplő gazdasági eseményektől függ. Vagy csak ennyi a feladat hogy megnyitottad a számlákat és azt kell lezárni? Ebben az esetben lehet a műszaki gépekre vonatkozik, amit bruttó értéken nyitsz meg egyrészt, a hozzá tartozó écs-t pedig a műszaki gépek écs-je számlára könyveled ellentétes irányban.
2023. febr. 25. 15:57
 2/9 anonim ***** válasza:
62%
Pannon?
2023. febr. 25. 16:15
 3/9 A kérdező kommentje:

#1 A feladat úgy szól, hogy

1. Nyissa meg a számlákat (megtörtént órán)

2. Állapítsa meg az eredményt ( Ez is megtörtént az adózott eredmény számlával, gondolom)

3.Zárómérleg készítés után, zárja le a a számlákat (ez lenne a házi)

és mivel 2 számla maradt üresen, gondolom, hogy az egyik lenne a zárómérleg számla és a másik technika? ebben nem vagyok biztos.

#2 Nem, de a feladat szempontjából nem hiszem, hogy releváns.

2023. febr. 25. 16:23
 4/9 anonim ***** válasza:
62%
#3 sok előző éves feladatom van megoldva, ezért kérdeztem, de majd akkor segít egy releváns válaszoló :)
2023. febr. 25. 16:48
 5/9 A kérdező kommentje:
#4 szerintem mindenhol ilyen feladatokkal kezdik a számvitel alapjait... :))
2023. febr. 25. 17:03
 6/9 anonim ***** válasza:
Ha az a feladat hogy állapítsa meg az eredményt, nem kellene eredményszámlákra is könyvelni? Vagy én sem értem, technikai számla nem hiszem hogy lenne, hacsak nem könyvelsz pénztár és e.betétszámla közötti mozgást. Ha könyvelnél áfát, akkor a záráskor kellene áfa összevezetéshez külön számlát használnod. Más ötletem nincs :)
2023. febr. 25. 20:21
 7/9 A kérdező kommentje:

Adózott eredmény számlát írtunk fel, nem az az eredményszámla?

Áfát nem tartalmaz a feladat.

2023. febr. 25. 20:38
 8/9 anonim ***** válasza:
Nem, az mérlegszámla, oda kell könyvelni az eredményt (amit eredménykimutatás alapján kiszámolsz - de biztos nektek még nem ilyen bonyolult :)) Eredményszámla amúgy az 5-9ig szla osztályok.
2023. febr. 25. 23:12
 9/9 anonim ***** válasza:

5-9-et lehetne zárni, az nincs.

Vezesd át eredménytartalékba az adózott eredményt és ennyi. Fusson nullára a nyitó és az adózott eredmény.

2023. febr. 26. 07:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!