Írnom kell egy vers ajánlót petőfi sandor szeptember végén c verséhez de ötletem sincs :’( . Segítség?
Figyelt kérdés
2023. febr. 11. 10:32
1/11 A kérdező kommentje:
Az is jó ha elmondjátok miért teszik nektek a vers
2023. febr. 11. 10:33
2/11 anonim válasza:
Először olvasd el és aztán írd le róla, hogy benned milyen érzéseket kelt.
3/11 anonim válasza:
antagonizmus, szerelmi vallomás, levél, válasz, forradalom előtti korszak, reformkor, romantika, ...
Ezekre a kulcsszavakra lehet, szükséged lesz
4/11 A kérdező kommentje:
Köszi!! Még valaki? :)
2023. febr. 11. 11:06
5/11 anonim válasza:
Az évszakok változását az emberi élet múlandóságával vonja párhuzamba a költő. De a természeti jelenségek újra és újra megismétlődnek, ellentétben az emberi élet egyszeri, és megismételhetetlen mivoltával. Kosztolányi Dezső szerint a legszebb magyar verssor: "Elhull a virág, eliramlik az élet..."
A mondanivalón túl nekem a vers lüktetése, a verselés formátuma tetszik. Ritmizálhatjuk ütemhangsúlyosan, de időmértékesen is. És ez a vers a "hitvesi" vallomás talán legegyedibb példája, t.i. ez nem a kívánt "múzsa" iránti vágyakozás, hanem a költői én szerelmének a megingathatatlanságát fejezi ki.
6/11 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek! Így már sikerülni fog :D
2023. febr. 11. 16:08
7/11 anonim válasza:
Te eddig nem szeretted ezt a verset? Mert ha szeretted volna, nem lenne kérdés, hogy írjál róla.
9/11 anonim válasza:
Te is megtalálhattad volna a googléban: [link]
10/11 anonim válasza:
csak tekerj le a hirdetések alá, amikor kinyitod a fenti oldalt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!