Statisztika vizsgán milyen általános bevezetőt lehet elsütni?
Valami bevezetőre gondolok ami általánosságban igaz a stat. - ra aztán rátérnék a tételre (szóbeli)
Mert a tételek (20db) bele vágnak a közepébe de jó lenne valami felvezető, de nem tudom hogy kezdjem.....
Kezdheted azzal, amit állítólag Churchill mondott: “Csak abban a statisztikában hiszek, amit én magam hamisítok”.
(Egyébként valószínűleg nem is mondta.)
Vagy ha mégsem akarsz azonnal megbukni, akkor kezdheted a statisztika hasznával:
- ma 8 milliárd ember él a földön
- nem lehet az igényeiről minden embert megkérdezni
- a statisztika tudománya abban segít, hogy egy kisebb csoport adatai alapján következtessünk a nagyobbra. Segít a csoport kiválasztásában, az eredmény feldolgozásában és az eredmény megbízhatóságának (szórás) kiszámításában.
#3 miért akarnék azonnal megbukni?
#4 a többiek is bevezetővel kezdték mivel van olyan tétel ami 5 mondat bárhogy nézem....
És 5-ös lett nekik csak nem mondják el milyen bevezetőt mondtak.
Tényleg nem leszólásnak szántam. Bevezető helyett elég ha annyit mondasz, hogy a kihúzott tételben miről fogsz beszélni: X Y Zs fogalmakról/jelenségről/módszerről stb., és akkor kezdd X-szel, térj is a lényegre. Ha 5 mondat akkor 5 mondat. Majd kérdez még, ha akar.
Érted, fogalmi vizsgán sem fogsz bevezetőt tartani a vizsgabiztosnak arról hogy miért fontos betartani a KRESZ-t, mert a vizsga szempontjából teljesen triviális dolog és felesleges időt pazarolni rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!