1 liter hány méterrel egyenlő? A kérdés nem félreértendő, NEM köbméterben kérdezem.
Ezt egyébiránt melyik rovatba szántad? Ahhoz nagyon tanulatlannak kell lenni, hogy belásd, ilyen konverzió nem lehetséges. Az első térfogategység, a másik hosszmérték.
Persze liter/méter létezik. Áramlásmérésnél. De ez olyan, mint a km/h. A kilométert sem lehet átváltani órára.
A liter az térfogati mértékegység, míg a méter hosszmérték. Vagyis a liter az 3 dimenziós mértékegység, a hossz pedit 2 dimenziós mértékegység.
Legfeljebb annyit lehet benne "megoldani", hogy matematikailag kifejezzük a térfogatot 2 dimenziós hosszokkal.
Az 1 méter élhosszúságú kocka térfogata az 1 m³. Az 1 liter az egy 10 cm x 10 cm élhosszúságú kocka térfogata. A 10 cm az 1 méterben 10-szer van meg, vagyis a kérdésre adható válasz:
- Az egy liter egyenlő egy 0,1 méteres élhosszúságú kocka térfogatával.
A kérdésnél hiába hangsúlyozod ki, mert közvetlenül és konkrétan nem válthatóak át, csak ha behozzuk a térfogat értelmét is ami a 2 dimenzió miatt szükséges. Szószerinti válasz nincs ár, nem válthatóak át közvetlenül, hacsak nem valami vicces becsapós választ vársz.
Ha megmondod, hogy 1 kg az hány fokos Cesliusban, akkor talán kiderül a dolog. Vagy azt, hogy milyen színű 1 óra időtartam?
Hatos, hibás számítás, mert kihagytad a dimenziót az egyenletből.
Helyesen:
1 liter = 1 méter/dimenzió (röviden 1 mpd)
Kettes, köszönöm a választ.
Hármas, ezt a kérdést valójában egy viccnek szántam, nem gondoltam, hogy valójában át lehet váltani.
De azért mindenki másnak is köszönöm a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!