Hogyan tanuljak?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy hogyan tanuljak úgy, hogy ne magoljam be az anyagot? Csak magolni tudok.. Ti , hogy tanultok meg rövid idő alatt bármit? Lehet rossz kategóriába soroltan ezért bocsánat

2022. szept. 23. 17:44
 1/4 anonim ***** válasza:
Én mindig próbálom értelmezni a szöveget, logikát keresni benne, mert ha megértem az összefüggéseket, akkor máris nem kell bambán bemagolnom, hanem sokminden magától értetődővé válik.
2022. szept. 23. 17:58
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm
2022. szept. 23. 18:02
 3/4 anonim ***** válasza:
Ha keresel benne, értelmet, logikát, tényleg sokkal jobban megragad majd. Ne csak a száraz anyagot tanuld be, próbáld meg a saját szavaiddal megfogalmazni például a szöveget vagy amit éppen tanulsz.
2022. szept. 23. 18:22
 4/4 anonim ***** válasza:

Én mindig úgy csináltam, hogy először elolvastam értelmezve, átbogarásztam, hogy miről szól. Aztán mikor következőnek olvasod és érted, akkor úgy olvass, hogy megjegyezd, ott már arra koncentrálj, hogy ha kell fel tudd idézni. Aztán ezt a második fázist ismételd, amíg nem tudod. Amikor tudtam, én mindig felmondtam magamnak vagy megkértem valakit, hogy kérdezzen. Aztán ha ez megvan, akkor 1-2 nap múlva olvasd el újra figyelmesen és mindig olvasd vissza amíg fel nem kérdezik az iskolában. Ha dolgozat van, akkor érdemes megint felmondani előtte.

A felmondást sokan nem szeretik, de nekem bevált még az egyetemen is, mert ha vissza tudtam mondani, akkor biztosan tudtam és értettem is és a kérdésekre is tudtam válaszolni.

2022. szept. 23. 19:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!