Higyan kezdjek neki egy fogalmazasnak?

Figyelt kérdés
Sziasztok, nyelvtan oran azt a feladatot kaptuk, h irjunk egy fogalmazast azzal a cimmel hogy Csaladi kiruccanas. azt tudom h vagy a bekezdes, targyalas, befejezes, de egyszeruen nem tidom hogyan kezdjek bele.
2022. szept. 16. 11:41
 1/5 anonim ***** válasza:
80%

Hogyan kezdjek neki egy fogalmazásnak?

Nyelvtanórán azt a feladatot kaptuk, hogy írjunk egy fogalmazást azzal a címmel, hogy családi kiruccanás. Azt tudom, hogy van a BEVEZETÉS, tárgyalás, befejezés, de egyszerűen nem tudom hogyan kezdjek bele.

Mindenki nagyon elfoglalt nálunk, kevés idő jut a pihenésre, kikapcsolódásra. Ezért is készülődtem izgatottan, amikor megtudtam, hogy a Mecsek-hegységben teszünk egy kirándulást közösen. Apu nagyon jó fej, szeret viccelődni, és a sütögetésben is elég ügyes…

Már megint! Anya és apa el akarnak rángatni hétvégén kirándulni, de utálom az erdőt. Folyton veszekednek csak, és állítólag térerő sem lesz…

2022. szept. 16. 11:50
 2/5 anonim ***** válasza:
73%
Hány éves vagy?
2022. szept. 16. 11:59
 3/5 anonim ***** válasza:
89%

Kérdező, a gyerekeimnél kb. harmadik osztályban volt hasonló házi feladat.

Soha életedben nem mentetek sehová családdal kirándulni, nyaralni, vagy mittomén...???

2022. szept. 16. 12:03
 4/5 anonim ***** válasza:

“Tagold a szöveged egységekre!

Legyenek meg a nagy szerkezeti egységek: bevezetés, tárgyalás, befejezés.

Hogy melyik miről szóljon? Mindegyik a témádról, csak másképp.

A bevezetésben készítsd elő a fogalmazást, utalj arra, hogy miről fog szólni az írásod! Ismertesd a szereplő(ke)t, helyszínt, időpontot.

Ez legyen ütős, érdekes, fantáziát csiklandozó, hogy mindenki csak a te írásodat akarja olvasni.

Aztán jöhet a tárgyalás: maga a sztori, vagy érvelés. Fejtsd ki a történetet, ami legyen izgalmas, érdekes, kalandos, eseménydús, szórakoztató, lebilincselő!

A tárgyalást kisebb bekezdésekre tagolnod kell, egy-egy logikai, tartalmi rész határánál.

Majd végül jön a befejezés, ami rövid, frappáns legyen és zárja le a történetet, annak mintegy csattanójaként, vagy summázataként.”

2022. szept. 17. 02:25
 5/5 anonim ***** válasza:
írj vázlatot , aztán már csak azt kell addig bővítgetni, amíg nincs meg a kívánt terjedelem. Bevezetésben legyen, hogy mikor, kik; tárgyalásban a kiruccanás; befejezésben hazaérkezés, és/vagy a kaland értékelése 1-2 mondatban.
2022. okt. 11. 08:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!