Mi az oka annak, hogy József Attila szegénységben élete le a rövid életét, mikor manapság a versenyit tanítják, utcát, iskolát neveznek el róla?
Mert ha nem lenne kötelező róla tanulni, ma se tudná senki se hogy az meg ki a franc.
Az emberek nem önszántukból ismerik. Hidd el, én is sokkal boldogabb lettem volna, ha minden író meg költő csak úgy kimaradt volna az iskolai tananyagból. Már fáj, hogy milyen hülyeségek vannak az égig magasztalva néha...
Nem, csak van ízlésem.
Mint az embereknek is régen, akik nem költötték odióta versekre a pénzüket.
József Attila felnőtt korában már nem volt annyira szegény, mint gyermekkorában, amikor nevelőszülőkhöz adták. Értelmiségi körökben mozgott, pszichológus kezelte. Hatvany báró is támogatta. Párizsban is járt. Egy időben bankhivatalnok volt.
És úgy általánosságban a költők sokszor nem tudnak megélni a verseikből. Az csak akkor változik pénzzé, ha mondjuk egy lap kiadja azokat, vagy ösztöndíjakat, támogatást kapnak.
Olvasok én. Lovecraft-ot s egyebeket is, de nem magasztalom az égig egyik művet sem, s főleg nem várom el, hogy más az égig magasztalja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!