Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Hogy írnátok meg ezt a fogalma...

Hogy írnátok meg ezt a fogalmazást?

Figyelt kérdés

Jövő hét péntekre kell írnunk egy fogalmazást etika órára - egy egészséges, és egy fogyatékos ember barátságáról.

Hogy írnátok meg?

Válaszaitokat előre is köszönöm, egy 13 éves lány.

2010. szept. 17. 14:04
 1/5 A kérdező kommentje:

Nem azt várom, hogy írjatok egy oldalas fogalmazást, csak kulcsszavakat, vagy amit gondoltok, hogy fontos!

Nagyon köszönöm mégegyszer!

2010. szept. 17. 14:05
 2/5 anonim ***** válasza:
Én olyat írnék, amiben az egyik szereplő testileg fogyatékos, de lelkileg ép lenne, a barátja pedig egy látszólag egészséges, de lelkileg sérült ember lenne, akik ketten tökéletesen kiegészítik egymást.
2010. szept. 17. 14:29
 3/5 anonim ***** válasza:
ami szerintem fontos, hogy a nem fogyatékos személy fogadja el a fogyatékkal élő személyt a fogyatékosságával együtt. Ne sajnálja, amiért fogyatékos, ne erőszakolja rá a segítségét, de ha kérik segítsen. A fogyatékos személy felől pedig szerintem az a fontos, hogy ne használja ki a fogyatékosságát, ne sajnáltassa magát. A fogyatékossággal élő ember is ember, a barátságnál nem számít, hogy az egyik fogyatékos, a másik meg nem.
2010. szept. 17. 14:30
 4/5 anonim ***** válasza:

Első vagyok, inkább lehet, hogy az lenne a fogalmazásom vége, hogy kiderülne, hogy az egészéges szereplő sokkal sértülebb, mint a fogyatékos, mivel lelkileg egy roncs. De lehet, hogy túldramatizálom. :D

De szerintem sok ilyen van. A fogyatékos ember előbb-utóbb, ha nem is fogadja el teljes mértékben magát, de egy idő után mindenképp beletörődik a helyzetébe, de akinek lelki baja van, az csak őrlődik.

2010. szept. 17. 14:42
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm, nagyon jó ötleteket adtatok!
2010. szept. 18. 10:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!