Ezere a Biosz feladatokra esetleg vki tudja a választ?
4. Kövesd végig egy oxigénmolekula útját a tüdő-léghólyagocskáktól
kiindulva a célállomásig – egy izomsejtig! Készíts folyamatábrát!
5. Miért kell az osztálytermet szünetekben szellőztetni?
6. Hogyan és minek a következtében változik a levegő nyomása a belégzés
és a kilégzés során?
8. Hány liter levegőt cserél egy tanítási óra alatt a békésen üldögélő diák?
Mennyi oxigént vesz fel ez idő alatt?
ömhh... mennyi idős vagy? mert ez hatodikos annyag. És millyen tankönyved van? annélkül sose adnak felkérdést se a tk. és se a munkafüzetben amit ne említetek volna a Tk.-ban
Biztos hogy ott van valahol a tankönyvben,lehet hogy egy eldugott helyen.
( már nem azért de az 5. kérdést a hugom is tudja aki csak harmadikos)
Matek szakos vagyok, hülye vagyok Biológiából. Nekünk nincs könyvünk, hanem e-mailban küldte el nekünk a feladatokat a tanár. Mondta, hogy böngésszük az internetet, de én azt megcsinálva sem jutottam ezeken túl. Azt hittem itt legalább kapok vmi féle segítséget. :(
#1 Király, akkor a húgod megtudná válaszolni a kérdést :)
#2 Tudom mi a lényege a házinak, de emellett is lenne dolgom (tanulás). Ezzel pedig nem szeretném húzni az időt, ugyanis nem ezzel fog hosszú távon foglalkozni. :)
"Matek szakos vagyok"
Akkor az utolsó feladatnak marha könnyűnek kéne lennie, mert az egy számolási feladat.
De tessék, hogy ne mondd, hogy nem kaptál semmi segítséget, megadom a szükséges adatokat (amit elég könnyen ki lehetne keresni a tankönyvből is...):
- nyugalmi légzési perctérfogat: 0,5 liter/perc
- a légkör oxigéntartalma: 21%
- a kilélegzett levegő oxigéntartalma: 16%
Innen már remélem, menni fog egy matek szakosnak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!