Irodalom házi. Segítség (? )
szvsz:
A szavak mögé kell látni, hiszen nem egy olyan történelmi korszak volt mikor a költőknek borkultan kellett fogalmazni.
burkoltan*
bocsánat nehéz napom volt :D
Húú nagyon köszi :D
Ha valakinek van még ötlete azt is szivesen fogadom ^^
Az "igazat" és a "valódi" közötti különbséget kéne megfogalmaznod.
A "valódi" csupán azt jelenti, hogy egy megtörtént esemény, de ami ténylegesen mögötte van az az "igaz"-ság!
A költő mindig úgy ír, hogy bár a valódit írja le, ami megtörtént, de már az olvasóra bízza, hogy meglássa benne az "igazi" mondanivalót!
Én így értem...
Nagyon köszi :D
Megy a zöld kéz mindkettőtöknek :D
Amúgy az ilyen fogalmazásnál nem szabad rögtön a tárgyra térni, leírni a megoldást, mert akkor nem lesz meg a "néhány sor", és nem olyan hatásos a tanárnak. Jó hosszú, 4-5 tagmondatból álló mondatokkal kell körülírni a lényeget, amit a szakdolgozatomnál már megtanultamxD
"Az én meglátásom szerint és a költők sajátos gondolkodását alapul véve, ezzel a átlag ember számára roppan egyszerűnek ható mondat mögött sokkal összetettebb gondolatok vannak, mellyel a költő azt akarta elérni, hogy az ember ne rögtön szembesüljön a szavak mögött rejlő igazi jelentéssel ... bla bla bla
Legalább így kezd és hatásos lesz!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!