Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Látható színtartomány színei...

Látható színtartomány színei és azoknak hullámhosszai?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Valaki le tudná írni, az ember számára látható színtartományban az egyes színek hullámhosszait?

Elnézést, hogy egy ilyen kérdést (inkább kérést) teszek fel. Keresgéltem az interneten, azonban az egyik helyen-igaz kicsi eltéréssel- de más hullámhosszokat adtak meg, mint a másikon.

#fizika #színtartomámy
2022. márc. 15. 20:42
 1/8 anonim ***** válasza:
81%

[link]

Ezt nyugodtan használhatod.

2022. márc. 15. 20:50
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Nincs egzakt határvonala a látható és nem látható színeknek, talán ez lehet az eltérés oka.
2022. márc. 15. 20:54
 3/8 A kérdező kommentje:

Bár itt is vannak eltérések, de nem hiszem, hogy pontos érték kéne 😅, úgyhogy ez is jó lesz.

Köszönöm!

2022. márc. 15. 20:56
 4/8 A kérdező kommentje:
2-es, igen, valószínű nincsen pontos érték, neked is köszönöm a válaszodat!
2022. márc. 15. 20:57
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha ez vígasztal, én Fizikus mesterképzést végeztem, és egyetemi órákon is ezeket az értékeket használtuk, mint a wikis táblázatban :) 1. voltam.
2022. márc. 15. 20:58
 6/8 A kérdező kommentje:
Akkor jó 😅.
2022. márc. 15. 21:01
 7/8 anonim ***** válasza:
Ha korrekt akarsz lenni, akkor hullámvonallal (~) jelezheted, hogy körülbelüli értékről van szó.
2022. márc. 15. 21:05
 8/8 A kérdező kommentje:
Igen, úgy írtam, köszi!
2022. márc. 16. 18:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!