Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Hogyan kell megoldani ezt a...

Hogyan kell megoldani ezt a fizika feladatot?

Figyelt kérdés

Egymás után sorban összekapcsolt m1=3kg, m2=5kg, m3=2kg tömegű testeket F=40N erő

gyorsítja. Mekkora lesz a közös gyorsulás, és mekkora erők hatnak a kötelekben, ha nincs súrlódás, illetve ha a súrlódási együttható 0,2?

2022. febr. 20. 21:05
 1/6 anonim ***** válasza:
0%
Google a barátod, ne mással csináltasd meg a TE feladatodat.
2022. febr. 20. 21:20
 2/6 A kérdező kommentje:
A gyorsulásokat kiszámoltam, 2 és 4. A kötélerőre nem találtam meg a megoldást. Szeretném megérteni hogyan kell, ha tudsz segíteni kérlek tedd meg, ha pedig nem, akkor ne tedd meg.
2022. febr. 20. 21:24
 3/6 anonim ***** válasza:
27%
Nem értem, hogy miért másra hagyod azt, amit neked kéne megcsinálni. Én se értek hozzá jobban, de legalább nem mással csináltatok meg.
2022. febr. 20. 21:30
 4/6 anonim ***** válasza:

Bár a feladat konkrétan nem írja, de feltételezhető, hogy nyújthatatlan kötelekről van szó, ekkor viszont a gyorsulások megegyeznek mindegyik test esetében, nem értem mit számoltál ki 2 és 4 alatt.

A feladathoz egyébként nem ártana tisztázni, hogy akkor most van-e súrlódás vagy sem.

2022. febr. 20. 21:32
 5/6 A kérdező kommentje:

Két részből áll a feladat, az egyik ha nincs súrlódás, a másik ha az együttható 0,2.

Ha nincs súrlódás a gyorsulás 4, ha 0.2 a súrlódás, a gyorsulás 2.

2022. febr. 20. 21:44
 6/6 Tom Benko ***** válasza:
Newtoni program: felírjuk a ható erőket, összegezzük őket, és F=ma. A kötélerők, ha jól csinálod, elmúlnak.
2022. febr. 22. 10:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!