Hogyan működik a szív?

Figyelt kérdés
Sok féle cikket olvastam erről, de valahogy nem tudom felfogni és olyan szavak vannak benne amik kicsit magasak. Szóbeli tételeim egyik kérdése mellesleg. Szóval ha valaki le tudná nekem fordítani gyerek nyelvre nagyon hálás lennék.

2022. febr. 18. 21:16
 1/3 krwkco ***** válasza:

"A szívet két hengerből álló szivattyúnak képzelhetjük el, melyben azonban nem dugattyúk továbbítják a folyadékot, hanem a henger falának összehúzódása és elernyedése, ..." stb

[link]

2022. febr. 19. 07:55
 2/3 Mr.The Colonel ***** válasza:

2 pitvar - ezek találhatóak a kamrák felett, ide áramlik be a vér először

2 kamra - innen indul a vér a vérkörökbe

A szívnek saját ingerületképző központjai vannak.(legelső a sinus csomó)

De pontosan mit kell elmondani a szívről?

Így kicsit nehéz elindulni. :D

2022. febr. 19. 12:24
 3/3 anonim ***** válasza:
Ahogy előttem is írták: Felül van 2 pitvar, alatta van 2 kamra. A jobb pitvar,bal pitvar és a jobb kamra, bal kamra mindig szinkronban mozognak. Amikor a 2 pitvar összehúzódik szisztóléról beszélünk, ilyenkor a pitvarok vért préselnek ki magukból, ami befolyik a kamrákba. Pitvari szisztolé esetén a kamrákban diasztólé van, tehát a kamrák elernyednek, befogadják a vért. Majd a kamrákból megy a vér a kis és nagy vérkörbe.Ilyenkor kamrai szisztólé van. A pitvarokba és kamrákba a vér visszaáramlását a billentyűk akadályozzák meg. Kisvérkör a tüdővérkör, nagy vérkör a test vérkör. Mindkét vérkörnél a kamrákból indul a vér és a pitvarokba tér vissza. Amúgy tényleg elég tág témakör.
2022. febr. 19. 14:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!