Valaki tud segíteni kémia leckében? Egy receptből kolloidos kérdéseket tesz fel.
Figyelt kérdés
1. A kikavart étolajas-vizes-tojásos cukorhoz adagoljuk a sütőporos lisztet és jól
összekeverjük, hogy ne legyen csomós.
Miután a szilárd fázist hozzáadtuk a rendszerhez, milyen kolloidot kaptunk? ...................
2. A sárgáját a cukorral habosra keverjük
Mit tapasztaltál, amikor a cukrot hozzáadtad a tojáshoz? Oldódott benne a cukor?.............
Szerinted miért?....................
Keverés után milyen kolloid rendszert kaptál? (ne tévesszen meg a „habosra keverjük”) ..........
Előre is köszönöm!
#kémia #Kolliod
2022. jan. 16. 10:34
1/1 anonim 



válasza:





1. "Gél"-t kapunk, mivel szilárdhoz diszperziós közeghez adtunk szilárd halmazállapotú részecskéket.
2. Igen, mert a cukor jól oldódóképességgel rendelkezik.
3. Keverés után "szol" kapunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!