Komolyan megbuktathatnak valakit hittanból? Lehet ilyen nehéz a hittan?
Az egyik haverom sokszor panaszkodik arra, hogy a hittan/vallás a legnehezebb tantárgy náluk a matekon, a filozófián és a törin kívül. Egy eléggé előkelő, erős, zsidó gimnáziumba jár. Azt mondja, hogy valami horror a tanár. Rabbi, filozófus és tanár. Félévkor 3 osztálytársát húzta meg hittanból. Rendszeresen témazárókat irattat, kötelező olvasmányokat ad fel (általában a Tóra egy részét, a Zohár egy részét, a Talmud egy részét, nevesebb rabbik írásait stb.), amelyekből aztán fogalmazást kell írni és mindent néz benne, ezenkívül röpdolgozatok és véletlenszerű feleltetések is vannak. Állítása szerint nemrégen olyan témazáró(ka)t íratott, aminek két része volt, egy fogalmazás és egy feladatlap. Utóbbiban benne volt egyszerre a zsidó misztérium, Mózes második könyve és még a hanuka csodája is. Előbbiben a Zohár szellemi tartalmáról, tanairól kellett írni. Állítása szerint, sokszor házi feladatokat is ad.
Tényleg lehetséges megbukni hittanból? Nem csak egy tölteléktantárgy, ami még csak nem is tudomány? Lehet ilyen komolyan tanítani? Én mindig tölteléktantárgynak ismertem és "hittantudományról" sem hallottam még.
Ebben lehetett valami valóság, vagy füllentés az egész?
Én bevallom, nem tanultam meg az imádságokat, mert egyszerűen nem volt kedvem az 1-2 oldalas imákat, vagy épp bibliai részleteket megtanulni, a többi fontosabb tantárgy mellett. (Na meg azért jelentkeztem hittanra erkölcstan helyett, mert potya ötösnek gondoltam :'D) Lényeg, hogy félévre a három kötelező jegyből, mindhárom egyes volt. Így megbuktam félévkor. Másik félévbe már rendes volt a pap, mondta, ha megnézzem a passiót és írok belőle akkor beír három ötöst, így végül év végekor nem bolt bukó, de félévi hittan bukás szépen nézett ki a többi 4-5 jegyeim mellett.
Szóval igen, meglehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!