Általános iskola 1 osztály, matek házi. Csak nekem okoz problémát?
A feladat képét itt tudjátok megnézni.
Kérdésem a nyúl darabszámára vonatkozik. Szerintetek hány pöttyöt kell rajzolni? Hiszen a képen 3 nyúl van, viszont ebből csak 2 néz ki úgy mint a rajzon. Elég ciki, hogy már az első oldalnál elakadtunk. :-(
A válaszokat előre is köszönöm!
Ez a "vagy így, vagy úgy" tipikus esete. A tanító néni a tanári kézikönyv alapján tudni fogja, hogy mennyi. :) Én amúgy három pöttyöt rajzolnék, lehet, hogy nekem már az első osztály is magas lenne matekból. :)
Amúgy tökvicces, mert amikor én voltam elsős, nekünk csak egy példatárunk volt, egyetlen kép, egyetlen rajz sem volt benne, mégis megértettük a matekot. :)
Szerintem meg nincs itt semmilyen nyúlnak öltözött macska meg ilyesmik^^
Ez első osztály 1. hét, itt rém egyszerű feladatok vannak.3 nyúl van.
Ha férfi vagy, akkor tényleg ciki. Ha nő, akkor nem. Elmondom miért.
Egy átlag férfi 3 bénán megrajzolt kis rágcsálót lát a képen, ami túl színes, és amúgy is, ha a gyerek nem tudja a feladatot, az anyja eszét örökölte, az ő hibája minden :D
Ha (átlag) nő vagy, akkor téged megfogott a kép varázsa, a nyuszik különböző színe, a kis fák, a madarak, elképzelsz egy tavaszi erdőt magad előtt....
Én mint a kívülálló ufó tanács oszlopos tagja, azt mondom neked, 3 nyúl van a képen nemre, színre való tekintet nélkül adtam ezt össze.
Egyébként azért más a nyúl színe, hogy a kis csökött agyú panelpatkányok (like me) láthassák, hogy nem csak egy színű nyúl van a világon, és hogy a különböző színű élőlények is ugyan annyit érnek, mindenki egyet, és nem többet. A neoliberális küldetéstudat süt a matek 1 könyvetekből. Égesd el....
Köszönöm szépen az eddig érkezett válaszokat!
Kedves utolsó, mondatodból csak úgy sugárzik a rosszindulat, ennek ellenére válaszodat hasznosnak ítéltem.
Nem azért tettem fel a kérdést, mert minden áron hibátlan házifeladatot szeretnék. A lányom magától megcsinálta még délután, utána bepakolt a táskába és engem a legkevésbé sem izgat, ha nem 100%-os lesz. Egyszerüen csak kiváncsi voltam mások válaszára is. Érdekesnek tartom, hogy a 6,5 éves lányom 1 perc alatt megcsinálta, még én és a férjem még 1 óra múlva is ezen gondolkodtunk. De úgy látszik a felnőttek mindent túlbonyolítanak. Vagy egyszerűen csak buták vagyunk. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!