Angol nyelv kérdések?

Figyelt kérdés

Az angol nyelven belül vannak ilyenek, hogy "present simple", illetve "present continous". Fogalmam sincs róla mik ezek, én ezeket "halmazoknak" hívom, amik az angol nyelvtan bizonyos ágait elkülönítik.

Mik ezek a halmazok, és milyen sorrendben kellene tanulni őket?

Másrészt itt vannak ezek: is/am/are

Ezek mik? Es mikor pontosan használom ezeket.

A dolgozatban tudom, hogy hova kell őket írni, de mégsem tudom. A leegyszerűbben úgy tudnám ezt érzékeltetni, mikor az ember bemagol valamit, így elvileg tudja, de igazából fogalma sincs róla, hogy miből felel.

Segítsetek, légyszíves, a tavalyi online oktatás miatt lemaradtam, és bár a bizonyítványomba 4-est kaptam, de nem mélyítettem el a dolgokat!

2021. dec. 12. 18:53
 1/8 anonim ***** válasza:
51%
Vedd elő az angoltankönyvedet, és nézd meg benne, milyen sorrendben tárgyalja ezeket a nyelvtani témaköröket. Az például egy jó sorrend.
2021. dec. 12. 18:55
 2/8 A kérdező kommentje:
Azért is maradtam le, mert nem voltak kifejezetten órák, inkább csak az történt, hogy a tanárnő leadta az anyagot. De nem akarom ráfogni. Én hibám az egész, de fel akarok zárkózni.
2021. dec. 12. 18:56
 3/8 A kérdező kommentje:
Használom a könyveket is, de örülnék egy kis összefoglalónak is, hogy lassam a fától az erdőt.
2021. dec. 12. 18:57
 4/8 anonim ***** válasza:
34%
Beírod a googleba higy angol igeidők hasznalata... es tucatnyi oldslt kidob ahol elmagyarázzák
2021. dec. 12. 19:20
 5/8 A kérdező kommentje:

Mit nem értesz azon, hogy azért írtam ki a kérdést, mert szeretnék egy összefoglalást pár mondatban? Kit érdekelnek a Google magyarázatok, amikor olyan nagy információ tenger van, hogy az ember szinte belefullad? Azért írtam ki a kérdést, mert mielőtt neki állok feldolgozni azt a fullasztó sok anyagot, szerettem volna egy kis alapot.

Nem kell akkor segítség, majd megoldom magam.

OFF

Nem kérek több választ.

2021. dec. 12. 19:30
 6/8 anonim ***** válasza:
56%
Nem kapsz. Megígerem.😁
2021. dec. 12. 19:32
 7/8 A kérdező kommentje:

Nem is kell. És mégegy ilyen beszólás, és jelentelek a moderátornak provokáció miatt, aztán talán repülsz is innen.

OFF

2021. dec. 12. 19:34
 8/8 anonim ***** válasza:
71%

Kérdező, angol tanárként mondom neked, hogy hátrébb az agarakkal!

Annyira egyszerű leírások vannak pl itt is a két jelenidő használatával kapcsolatban, hogy ezt egy abszolút kezdő is megérti!

[link]

MIlyen könyvből tanultok?

Kizártnak tartom, hogy a létige ragozása - is, am, are - ne lenne benne abban a könyvben. Az első leckék egyike a legtöbb nyelvtankönyvben.

2021. dec. 13. 09:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!