Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Az emberek megfigyelték egy...

Az emberek megfigyelték egy egyetem diákjait és azt tapasztalták, hogy a diákok 75%-a tömegközlekedéssel érkezik az egyetemre. A diákok 45%-a társakkal együtt jön be a kapun. A diákok 35%-ára igaz, hogy ?

Figyelt kérdés

A földönkívüliek megfigyelték egy egyetem diákjait és azt tapasztalták, hogy a diákok 75%-a tömegközlekedéssel érkezik az egyetemre. A diákok 45%-a társakkal együtt jön be a kapun. A diákok 35%-ára igaz, hogy tömegközlekedéssel jön, és társakkal érkezik az egyetemre. Mennyi annak a valószínűsége, hogy egy tetszőlegesen kiválasztott diák

a.tömegközlekedéssel érkezik, de nem jön vele társ, amikor belép a kapun?

b.nem tömegközlekedéssel jön és nem is jön vele társ?

c.amennyiben társsal érkezik, tömegközlekedést használt?

A 4. feladat eredményeit százalékban, egészre kerekítve adja meg!

Kérlek segytsetek!!! köszi?

2021. dec. 1. 11:46
 1/2 anonim válasza:
91%
Most akkor az emberek vagy a Foldonkivuliek figyeltek meg?
2021. dec. 1. 11:53
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

A:40

B: 15

C:35

Azt mondtam, 100 diák van.

Rajzoltam egy Venn diagrammot.

Két halmaz metszetébe 35 diák kerül. A több már csak összeadás kivonás volt.

2021. dec. 1. 12:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!