És ezt meg hogy kéne? 17L

Figyelt kérdés

sziasztok,megint én vagyok:)van még egy kérdés,ezt hogy kéne megcsinálni?Az előzőt köszi nagyon:))

Hogyan válasszuk meg a k paraméter értékét,hogy az alábbi egyenletnek ne legyen egyetlen valós gyöke sem?

2x(2.-on) + kx + 8 =0

ezt már tényleg nem értem..:(

17/L

2010. szept. 3. 14:58
 1/6 A kérdező kommentje:
ne írjatok megoldást,mert én akarok rájönni:)köszi,tényleg meg kell értenem.
2010. szept. 3. 14:58
 2/6 anonim ***** válasza:
16%
Lehet, hülyeséget írok, de szerintem akkor nem lesz valós megoldása, ha valamelyik lépésnéál 0-val kell osztani. Az ugye nem értelmezhető...
2010. szept. 3. 15:08
 3/6 anonim ***** válasza:
Írd fel a megoldóképletet. Ha a gyök alatt negatív szám áll, akkor nincs megoldás. -> ezt az egyenlőtlenséget kell megoldanod. (k-ra)
2010. szept. 3. 15:17
 4/6 anonim válasza:
100%

Nincs valós megoldás, ha D < 0

D = b^2 - 2ab = k^2 - 32

D < 0 <=> k^2 - 32 < 0 <=> k^2 < 32 => k eleme (-gyök32, +gyök32)

2010. szept. 3. 15:57
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Megoldóképlet, azon belül diszkrimináns segíthet neked. Viszot ezt bármelyik matek tankönyv leírja, ami gondolom neked is akad, talán még google is ad ki vmit arra, hogy paraméteres másodfokú egyenlet megoldása.
2010. szept. 3. 16:04
 6/6 anonim ***** válasza:
25%

akkor nincs valós gyöke ha a diszkrimináns negatív

18/F (100%-os matek érettségi :P)

2010. szept. 3. 16:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!