Írott nagybetűknél a D betűt hogy kell szabályosan írni?
1. Úgy, mint ebbena videóban:
https://www.youtube.com/watch?v=zmms3T2wLfg
tehát a bal felső szár a végén kerül oda
2. A bal felső szárral kell kezdeni, mint amikor az I betűt írjuk.
Melyik a szabályos?
(nem igazán a kurzív betűkre gondolok most, de a normál írott nagybetűkről nem találok videót)
Mindkettő jó.
Én úgy tanultam, mint a videóban, a gyerekemnek azt tanítják, ami a "nagy i"-vel kezd.
A lényeg a következetesség. Ha utóbbi a módszer, akkor a D-n kívül ilyen legyen a B, a P és az R is.
Az irány nem fordított, csak a kis ferde vonallal kezded, mint a nagy I-t, és amikor befejezed, nem húzod túl a függőleges száron az ívet (hiszen ott van, azzal kezdted), hanem csak az álló függőlegesig.
Működik ez a többivel is. B, P, R. Kis ferde egyenessel kezded és aztán az ívet nem az álló egyenes bal oldaláról indítod (mert az megvan), hanem pontosan a tetejétől, kvázi folytatva a már ott lévő kis ferde vonalat.
Remélem, érthető.
Neked nehezebb szépen összehozni.
Nekem is nehezebb. Mert nem így tanultam és egyszerűen nem áll kézre.
Jelenleg a módszertanban annyit kérnek (de még csak elő sem írják), hogy egységes legyen az írásmód. Ha valaki úgy tanulta, hogy a kis ferde után mindjárt húzza lefelé az álló egyenest, annak az a könnyebb és kézreállóbb.
Én konkrétan sikítófrászt kapok, amikor látom a gyerekemet írni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!