Hogy kell kiszámítani az elmozdulást?
Az elmozdulás gyakorlatilag nem más, mint a kezdőpont és a végpont távolsága „légvonalban”. Tehát összekötöd a két pontot egy szakasszal, és leméred a szakasz hosszát.
Mert ugye A-ból B-be végtelen sok módon el lehet jutni, de ezek közül a legrövidebb az egyenes.
De ha légvonalban méri, akkor hogy fog átlagsebességet számolni?
Vagy ezt csak külön kell megadnod a 3 úttól függetlenül, kérdező?
#2 es mit kössek össze mivel és hogyan!????
Igen, az átlagsebességet külön külön kell megadnom.
(aki nem értené: a tanár úr mindig megadta az elmuzdulás értékét, most meg nem tudom mit kezdjek, mert nem tanította, hogy hogyan is kell:()
Én azért nem értem a feladatot, mert ahogy a #2-es mondta, elmozdulás alatt nem a megtett utat szokták érteni, hanem a kezdőpont és a végpont távolságát, ha összekötnéd egy egyenessel.
Viszont akkor nem lenne értelme a három különböző útvonalnak.
Minden esetre nyisd meg a Google Maps-t:
Keresd meg rajta azt a helyet, ahonnan elindultál.
Kattints pontosan oda jobb gombbal és lesz egy olyan lehetőség, hogy "Measure distance".. magyarul talán távolságmérés.
Ekkor megjelenik ott egy pont.
Ezután bal gombbal kattints rá a boltra (közben nyugodtan elmozdíthatod a térképet vagy nagyíthatsz is), így összeköti a kettőt és a második pont mellett írja a távolságot.
Ez lesz az elmozdulásod.
A három különböző útvonalon megtett utat is lemérheted így.
(Előtte jobb gomb és kitörlöd a korábbi távolságmérést.)
Viszont egyesével kell bejelölnöd minden egyenes útszakaszt és a végén ugyanúgy megkapod a teljes távolságot.
Vagy egyszerűen használod az útvonaltervezőt és ahol nem arra megy, amerre szeretnéd, ott egyszerűen bal gombbal áthúzod a másik utcára.
A három átlagsebességet ki tudod számolni ezekből és a lemért időkből.
Valószínűleg nem lesz nagy eltérés ha csak nem álltál piros lámpánál sokat. :D
Utána esetleg az egyik átlagsebesség és az elmozdulás segítségével kiszámolhatod, hogy mennyi ideig tartott volna az út, ha légvonalban mész. :)
Ennél jobb ötletem nincs így, hogy nem látom a feladat pontos kiírását.
Most látom, hogy #gimnázium.
Azt hittem, 7.-es vagy...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!