Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Ábel a rengetegben.Sürgős Mi...

Sugariana kérdése:

Ábel a rengetegben.Sürgős Mi ábel életcélja?

Figyelt kérdés

Magyarázd meg a regény záró sorait! Milyen életcélt talál magának a mű végére Ábel?

" Apám nem szólt semmit hanem szekeret fogod hogy haza vigye a Hargitáról ami a miénk volt, addig én Bolhával elmentem édesanyám sírjához, és ott a sírhantnál megfogadtam hogy a szegények és az elnyomottak zászlaját fogom hordozni, bármerre vezéreljen is az utam."

2021. okt. 21. 00:46
 1/8 anonim ***** válasza:
77%
Ha sürgős majd elolvasod. Jó éjt!
2021. okt. 21. 02:29
 2/8 anonim ***** válasza:
78%
bocs, nekem erről a regényről mindig az jut eszembe, hogy valaki azt mondta, hogy a román megizéli benne a kecskét, de nem akartam elhinni és megnéztem, és tényleg így is érthető az a sor
2021. okt. 21. 02:40
 3/8 anonim ***** válasza:
89%
De ez egy egyszerű szövegértés, oda van írva a válasz!
2021. okt. 21. 06:44
 4/8 anonim ***** válasza:
96%

"ott a sírhantnál megfogadtam hogy a szegények és az elnyomottak zászlaját fogom hordozni"

Hiszen te is bemásoltad. Ez az életcélja. Már csak át kell fogalmaznod (ha kell) a saját szavaidra.

2021. okt. 21. 07:41
 5/8 anonim ***** válasza:
87%
De tényleg, kérdező, ezen mit nem értesz? Hát olvasd el, amit ide írtál.
2021. okt. 21. 07:42
 6/8 anonim ***** válasza:
86%
a szegények és elnyomattak szószolója/védelmezője lesz
2021. okt. 21. 08:45
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm az utolsónak a választ.Elolvastam már a könyvet és írtam is nagyon szép olvasónaplót. Viszont az utolsó kérdésnél megakadtam mert nem magyar az anyanyelvem.Kérlek ne íteljetek el másokat! Itt segítséget kértem, nem rosszindulatokat.
2021. okt. 21. 15:35
 8/8 A kérdező kommentje:
A kérdést meg nem én fogalmaztam meg hanem egy magyar felnőtt tanár.
2021. okt. 21. 15:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!