Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Milyen színű Lucának a vizelet...

Milyen színű Lucának a vizelete, ha a WC-ben lévő kék színű folyadékkal elvegyülve sárga színt alkot?

Figyelt kérdés

2021. szept. 29. 11:58
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Történik kémiai reakció?

Ha igen, mi a kék anyag?

Ha nem, akkor sárga és sokat pisilt. Sárgát nem lehet kikeverni, mert alapszín.

2021. szept. 29. 12:28
 2/8 A kérdező kommentje:
Nemtom. Am elirtam nem kék a wcs folyadék, hanem zöld.
2021. szept. 29. 12:32
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
A Lucáé ugyan olyan mint a Beáé Vagy az Istváné.
2021. szept. 29. 12:42
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
A Lucának és nekem is szürke a vizeletem. Tegnap megnéztem a Lucáét.
2021. szept. 29. 12:46
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Hali, Luca vagyok és lila.
2021. szept. 29. 12:53
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
GDPR miatt nem válaszolható meg a kérdés.
2021. szept. 29. 13:04
 7/8 krwkco ***** válasza:
100%

"Milyen színű Lucának a vizelete, ha a WC-ben lévő kék (vagy zöld) színű folyadékkal elvegyülve sárga színt alkot?"

Hát ez nem egyszerű feladat, mert aki kitalálta, maga sem tudja, hogy mit beszél.

Kétféle színkeverés létezik:

1. additív, hozzáadó. Amikor fényeket keverünk. Pl. egy fehér lapot kétféle színű fénnyel világítunk meg. Ha zölddel és pirossal, akkor sárga folt lesz rajta. Ha vörös, zöld és kékkel, akkor fehér. Ilyen a televízió. RGB színrendszer

2. szubtraktív, kivonó színkeverés. Amikor szűrőket rakunk egymás mögé és ezek nem engedik át a fehér fény egy-egy részét. Ilyen a festékek keverése, vagy a színes nyomtatás. Itt az alapszinek cián, magenta és sárga. CMY színrendszer.

Tehát mondhatnánk, hogy a zöldhöz pirosat kell keverni, mert úgy lesz sárga, de a pisi nem világít. Ezért nem lehet additív keverést alkalmazni.

Szubtraktiv (elnyelő) keverésben nem lehet kékhez vagy zöldhöz más szint hozzáadva sárgát kikeverni. Ugyanis a sárga szín látványához piros és zöld fény kellene. De a zöld folyadék kiszűri a pirosat (és a kéket). A kék meg a pirosat és a zöldet. Bármit keverünk ezekhez a folyadékokhoz, a piros fény mindig hiányozni fog. Nem látunk sárgát.

De ha ez egy iskolai feladat, akkor írd be nyugodtan, hogy a zöld folyadékhoz pirosat kell pisilni, mert az iskolai feladatok ostobák.

2021. szept. 29. 14:58
 8/8 krwkco ***** válasza:
100%

Itt le is ellenőrizheted, hogy elnyelő (szubtraktiv ) rendszerben sárgát csak a sárga békénhagyásával lehet létrehozni.

[link]

2021. szept. 29. 15:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!