Melyik lenne ez a kor?

Figyelt kérdés

Nomád életmód, uri családok, lelassult világ, gyalog vagy lovakkal járnak az emberek. Gyerkeket batran elmerik engedi a faluban.

Békesség

Hirtelen nem jut eszembe hogy ez hányas években van? Melyik kor ez?

2021. szept. 16. 20:28
 1/9 anonim ***** válasza:
62%
Közepkor?
2021. szept. 16. 20:55
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Akkor most nomádok, vagy faluban letelepedve élnek?
2021. szept. 16. 21:07
 3/9 chtt ***** válasza:
100%

Fura. Hányadikos vagy? Hol jártok a töriben? Mert ez így együtt szerintem egyik korra sem.

A nomád üti a falut.

A lelassult világnak semmi értelme, mert feltételezi előtte a gyorsat, s mivel a világ fokozatosan gyorsul... minden, ami előttünk volt lassabb.

A gyerekeket nem hogy a faluban, de még Pesten is nyugodtan el merték engedni bárhová a környéken még akkor is, amikor én voltam iskolás, tehát ez megint nem jellemző csak a középkorra...

úri családok: középkor, újkor és valljuk meg, napjainkba újra.

Békességről a boldog békeidők jutnak eszembe elsőre, de megint csak nem jellemző egyetlen korszakra.

Bocsi, hogy nem tudtam segíteni, de ha ezt a töri tanárod adta fel, elárulhatnád a megoldást, amikor meglesz, mert ugyancsak kíváncsivá tettél.

2021. szept. 16. 21:12
 4/9 A kérdező kommentje:

Irni kell fogalmazast “a kor amiben szivesen elnek” cimmel.

es ez jutott eszembe! De tenyleg uti egymast a falu es a nomad eletmod.

2021. szept. 16. 21:14
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem feltétlenül üti egymást. Akik már letelepedtek, azok faluban élnek, a nomádok meg vándorolnak. És fosztogatják a faluban élőket, akik bátran elengedhetik a gyerekeiket...

Hmm, mégis üti egymást 🤔

2021. szept. 16. 21:18
 6/9 anonim ***** válasza:
30%
Se a kerdezot, se a valaszolokat nem ertem. Parhuzamoan tobb fejlettsegi szint letezett mindig is. Egyik teruletem nomádok, másikon fejlett népek. Attila a Hun nomád torzsei hadaloztak Rómával ahol csak a városban 3 millióan éltek, vizvezetékekkel és egyeb infrastrukturával. Még ma is vannak kozel nomád népek.
2021. szept. 17. 07:41
 7/9 chtt ***** válasza:
100%

Teljesen jogos, amit írsz, kedves #6. Engem az zavart meg, hogy a kérdésfeltevésben mintha egy konkrét helyre, időre várnának a választ. De, ahogy te is írtad, tulajdonképpen a társadalmak kialakulásától, az ókortól napjainkig jelen van minden, amit a kérdező belesűrített a kérdésbe.

Kedves kérdező, nem tudom, mikorra kell a fogalmazás, de remélem, sikerül(t) megbirkózni a feladattal. A címszavak alapján nagyon el tudom képzelni a környezetet, amelyben élni szeretnél (talán a nomádot mégis kivenném belőle, mert pl. ha békés, letelepedett életet élsz, a nomádok betörése veszélyeztetheti ezt, ha meg te vagy nomád... :). Igazából szinte bármelyik korban elhelyezheted az általad írtakat, azt viszont érdemes átgondolnod, hogy szinte sohasem ennyire idilli a kép. Sok sikert a fogalmazáshoz.

2021. szept. 17. 08:39
 8/9 A kérdező kommentje:

Meg mindig nem ertem.

Melyik az a kor amikor meg kiralyok voltak es lovas szekerrel kozlekedtek?

2021. szept. 17. 12:53
 9/9 chtt ***** válasza:
100%
Alapjáraton a középkorral próbálkoznék, de ma is vannak királyok és olyan helyek is, ahol lovas szekerekkel közlekednek. Szerintem keresgélj utána a X-XV. századi Európa mindennapi életének, hátha olyasmire gondoltál.
2021. szept. 17. 13:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!