Egy liter 5%-os alkoholos ital mekkora menyiségű 12%-os italnak felel meg?
Figyelt kérdés
Tehát, ha mondjuk iszok egy liter 5%-os sört, az hány dl 12%-os borral egyenértékű? Aki jó kémiából ki tudná számolni?2021. júl. 7. 16:07
2/8 anonim válasza:
12%ot vedd 1 egységnek, az 5%ot meg x egységnek, ez az aránypár, ezzel tudsz számolni
3/8 anonim válasza:
A f*szom tudja, aránypárral ki tudod számolni te is
4/8 anonim válasza:
1 liter 5%-os azt jelenti hogy a tiszta etanol tartalma 50 ml.
Innentől az a kérdés, hogy hány liter 12%-os bor tartalmaz 50 ml etanolt. Aránypárral kiszámolható:
Ha 1 liter bor 120 ml alkoholt tartalmaz,
akkor X liter tartalmaz 50 ml-t.
X= 50/120*1 = 0,416 liter. Tehát egy bő 4 dl bor.
5/8 Mojjo válasza:
Nem kémiából kell jónak lenni, hanem a hatodik osztályos matematika tananyagot kell csak tudni hozzá :)
6/8 anonim válasza:
Hát én kémiából hasonló dolgokat (is) tanítok egyetemen másodéves környezetmérnök hallgatóknak. És sokuknak gondot okoz. :(
7/8 Mojjo válasza:
@6: Nem vicceltem, ez tényleg hatodik osztályos matek anyag. Nemrég ismerős gyerekének való segítgetés miatt át kellett néznem a hatodikos matek anyagot, és ilyen arányokkal ott már dolgoznak és egy ilyen feladatot meg kell tudniuk oldani. Ha valakinek ez egyetemen nem megy, na az nagyon szomorú.
8/8 anonim válasza:
#7, gondolod ezzel nem vagyok tisztában?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!