Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Ez jó definíció, ha a magasság...

Ez jó definíció, ha a magasság tételt kell megfogalmaznom?

Figyelt kérdés
Minden derékszögű háromszögben az átfogó magasságának a talppontja az átfogót két olyan részre bontja, melyeknek a magasság a mértani közepe.

2021. jún. 14. 17:18
 1/9 anonim ***** válasza:
Igen, ez így jó.
2021. jún. 14. 17:25
 2/9 anonim ***** válasza:
Én így mondanám: A derékszögű háromszögben az átfogóhoz tartozó magasság a befogók átfogóra eső merőleges vetületeinek mértani közepe. Azaz : m2 = xy
2021. jún. 14. 17:26
 3/9 anonim ***** válasza:

2-es, és mi az a merőleges vetület?

Gondolom a kérdező matek szóbelire készül, így jobb, hogyha minél „magyarabbul” tudja elmondani a definíciókat.

2021. jún. 14. 17:53
 4/9 anonim ***** válasza:
Az "átfogó magasságának a talppontja" helyett az átfogóhoz tartozó magasság talppontja.
2021. jún. 14. 19:19
 5/9 anonim ***** válasza:
Nem jó, mert olyan dolgok vannak benne, amiket definiálni kell. Mi az a talppont, mi az az átfogó, mi az a mértani közép... Ez így maximum egy lemmának felel csak meg, de nem többnek.
2021. jún. 14. 21:05
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

5-ös, a kérdező a kettesért küzd, ahhoz bőven elég.

Egyébként meg középszinten nem kell minden szir-szart definiálni ahhoz, hogy kimondhassunk egy tételt. Lehet ezen vitázni, hogy ez most jó-e vagy sem, de ami "magától értetődő" azt nem külön meghatározni.

2021. jún. 14. 21:49
 7/9 anonim ***** válasza:
3-as: A vetület szó szerepel a legtöbb pontos definícióban. Most lehetne mondani behúzott egyenest is helyette, de így sokkal inkább "matekosabban" hangzik.
2021. jún. 16. 00:07
 8/9 anonim ***** válasza:

Az egy dolog. Viszont a gyakorlat azt mutatja, hogy a nagy többség nem tud mit kezdeni a "merőleges vetület" kifejezéssel. Ezért gondoltam, hogy jó lenne, hogyha megfogalmaznád.

Egyébként a merőleges vetület nem azonos a magasságvonalra fektetett egyenessel, legalábbis a "lehetne mondani behúzott egyenest is" rész arra enged következtetni, hogy így gondolod. Lehet, hogy én értettelek téged félre, de én ezt olvastam ki a válaszodból.

2021. jún. 16. 00:28
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek! 🙏🏻
2021. jún. 16. 08:25

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!