Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Itt hogyan értelmezzem a kérdést?

Itt hogyan értelmezzem a kérdést?

Figyelt kérdés

[link]

Én így állnék neki:

A belső téglalap, azaz a kép oldalait jelölje a és b.

Ekkor a kép területe a*b.

A keret szélessége ha 3cm akkor a keret területe (a+3)*(b+3)-a*b.

Tehát az egyenletek:

(a+3)*(b+3)-ab=ab+666

(a+5)*(b+5)-ab=23/54ab.

Itt egy valami nem stimmel.

Ha a keret szélessége 3cm akkor nagyobb a területe mint a belső teglalapnak.

Ha a keret szélessége 5 cm akkor már kissebb a területe mint a belső teglalapnak.

És ez nem jó szerintem.

2021. jún. 12. 20:30
 1/4 anonim ***** válasza:
Az első egyenletnél miért van mind a 2 oldalon ab?
2021. jún. 12. 20:59
 2/4 anonim ***** válasza:

Az egyenleteket nem jól írtad fel. Ha a keret szélessége 3 cm, akkor van balra is és jobbra is 3 cm, ami összesen 6 cm. (Meg persze fent és lent.) Ugyanígy az 5 cm-nél is.

A kérdésed ettől még jogos, én se értem a dolgot.

2021. jún. 12. 21:26
 3/4 anonim ***** válasza:

Jól látod, valószínűleg elírás. Inkább úgy lehet, hogy a keretnek a 23/54 része a kép területe.

Egyrészt rosszul írtad fel az egyenleteket, ahogyan azt a 2-es is megjegyezte. A másik dolog, hogy érdemesebb a keret területét az őt alkotó trapézok összterületével felírni, azzal annyit nyersz, hogy azt a rusnya zárójelet nem kell kibontani.

Ez a feladat egyébként milyen könyvből van?

2021. jún. 12. 21:48
 4/4 anonim ***** válasza:
Illetve még az is lehet, hogy a feladat szándékosan van rosszul írva; ha a szerzőnek az volt a célja, hogy ezzel azt gyakoroltassa, hogy mi történik akkor, hogyha rosszul van a feladat megfogalmazva. Abban az esetben le kell tudnod vonnod a megfelelő következtetést; a feladatban elvi hibás dolgok szerepelnek.
2021. jún. 12. 21:50

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!