Parameteres grafikon.. ????????
A fenti linken levő képen az | x+2p | az miért -2-vel tolódik el az x tengelyen?
Mikor az nem | x+2 |.
Tehát p nem biztos hogy =1.
"A fenti linken levő képen az | x+2p | az miért -2-vel tolódik el az x tengelyen?"
Mert az ábra szerkesztője valahová fel akarta rajzolni, hogy segítsen a megoldásban. A V görbe mellett levő feliratból látszik, hogy ő is érti ezt a problémát, mert a minimumpontnak nem a (-2;0)-át adta meg, hanem a (-2p;0)-át.
"Nem is értem, mit keres ott a 2-es."
Szerintem az ábra és a feladat az y=|x+2p| és y=x/p egyenletrendszer lehetséges megoldásait vizsgálja grafikusan. Ami nem ugyanannyi, mint az y=|x+p| és y=x/p egyenletrendszer megoldása. Ezért jogos a 2-es.
"Célszerűbb lett volna vagy a minimumot még csak nem rácspontra tenni"
Ebben egyetértünk. Én is gondoltam rá.
"vagy 2p helyett p-t használni,"
Ebben nem értünk egyet. 3-ban leírtam, hogy szerintem miért. Mert |x+2p| a feladat.
"Mert |x+2p| a feladat."
Ez sincs kőbe vésve. Simán lehetett volna |x + p| a feladat. Vagy szerinted volt valami edukációs oka annak, hogy muszáj volt a feladatot 2p-vel kiírni, mert különben nem tudtak volna valamit szemléltetni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!