Rudi papagája rátalált a TV távkapcsolójára. Azzal játszik, hogy a nagy kék számgombokra egymás után hétszer rálép. Hányféleképpen teheti ezt meg?
Kérdező, neked ezek a számok hogy jönnek ki?
Gondolom a többi hasonló tematikájú kérdést is te írtad ki, és a közelében sem voltál a megoldásoknak. Jobb lenne tudni, hogy hogyan számolsz, mert akkor az is megmagyarázható lenne, hogy az a gondolatmenet miért rossz.
Szerintem nincs szó ugrálásról. A rálép azt jelenti, hogy először nem áll gombon, azután meg igen.
Viszont ráléphet bal vagy jobb lábbal is. (Lehet, hogy erre a kiegészítő megoldásra plusz pontokat lehet kapni. :-) )
"Kérdező, neked ezek a számok hogy jönnek ki?"
7!
Gondolom a kérdező számára a faktoriális egy varázskifejezés, ami mindenre jó.
Ahogy le is írtam, az ugrálást alatt azt értettem, hogy nem érkezik kétszer egymás után ugyanarra a gombra. Tehát például ha egy lépés után az 5-ösön állt, akkor következőre nem tud 5-ösre lépni.
Persze, lehet úgy is értelmezni, hogy melyik lábbal hogyan lép, de alapvetően a kérdés a lenyomott gombok sorrendjére gondolt, az már mindegy, hogy melyik lábbal teszi.
Ha viszont igazad van abban, hogy a 7!-sal jött ki neki az eredmény, akkor már csak az a kérdés, hogy milyen gondolatmenet alapján gondolta úgy, hogy az jó lesz ide.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!