Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Remélem valaki tud segíteni?

Remélem valaki tud segíteni?

Figyelt kérdés

Nos, hiányoztam másfél hónapot, most fogok már majd a jelenléti oktatásba visszatérni. Matekom 1,94. Szóval a holnapi 200%os dogán múlik az évem. Semmit nem értek belőle el se tudom kezdeni a képletek sincsenek meg. Tanárúr ennyit küldött, hogy gyakoroljak, mondom köszi. Osztálytársakat hagyjuk, annyi a válasz, hogy nem értem. De azért 3-ast írnak na mindegy. Nagyon meghálálnám ha valaki nagyon konyhanyelven levezetné nekem az összes képletettel és minden infóval együtt.

Adott egy háromszög 3 csúcsa: A(-2.-10) B(8.0) C(-6,4)

Írd fel 3 oldalegyenesének, 2 súlyvonalának, 2 oldalfelező merőlegesének, és 2 magasságvonalának egyenletét!

Számold ki a súlypontot, és az oldalfelezők metszéspontját!

2021. máj. 24. 11:24
 1/2 Arp Du ***** válasza:

súlypont(x,y):

x= a 3 pont első koordinátáinak összege, osztva 3-mal (-2 +8 -6)/3= 0

y= a 3 pont második koordinátáinak összege, osztva 3-mal

két ponton átmenő egyenes egyenlete:

(y2-y1)⋅(x-x1)=(x2-x1)⋅(y-y1)

levezetés:

[link]

2021. máj. 24. 18:38
 2/2 krwkco ***** válasza:
Mindig csinálj ábrát kockás papírra. Az megóv a nagy tévedésektől.
2021. máj. 24. 23:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!