Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Hogyan oldották meg a zeppelin...

Hogyan oldották meg a zeppelinek kívánt magasságba való felemelkedését , illetve lesülyedését?

Figyelt kérdés
Találtam egy utalást : a Schwarz Dávid léghajóján a pilóta gyorsan kiengedett a tartályból valamennyi hidrogént ( túl sokat, ezért lett baleset ). Ez a gáz veszteség, ez elillan? Egy atlanti út során is csak úgy engedgették a gázt ahányszor csak kellett? Nem hiszem. Lehetséges, hogy süritették , hogy helyébe súlyosabb levegő kerüljön, majd a levegőt kiszivattyúzták és visszatért a hidrogén? A halak úszóhólyagja is hasonlóképpen dolgozik , csak nitrogént használ.

2021. máj. 17. 11:34
 1/2 3 napos mákos lecsó ***** válasza:

Well én úgy tudom, hogy a léghajó belsejében van még egy tartály, amibe levegőt töltenek, így a ballonban lévő gáz nem lesz annyival könnyebb a levegőhöz képest.

A léghajó addig emelkedik amíg a környező légkör nyomása addig nem csökken, hogy a ballonban lévő gáz sűrűsége megegegyezzen vele.

Vagy is hát itt van a g gyorsulás megszorozva az m tömeggel ami a föld tömegközéppontja felé hat. És van a ballon amire (talán) a környező légkör sűrűsége és a ballonban lévő gáz sűrűségének a deltája (és itt még bekéne szorozni valamivel mondjuk a kiszorított levegő tömegével) okozta felhajtóerő nem lesz egyenlő.

De a válaszodra röviden:

Van a nagy lufi (a zeppelin ballonja) és abban van még egy lufi amibe levegőt töltenek. Lehet, hogy ezek merev tartályok, sajnos nem ismerem a zeppelinek technológiáját. De a lényeg, hogy nem hidrogént engednek ki, hanem levegőt.

2021. máj. 17. 11:58
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen. Lufi a lufiban- ez jónak tűnik . Ha fel akart szállni , levegőt engedtek ki, hogy a helyét átvegye a könnyebb hidrogén. Leszállásnál levegőt szivattyúztak be a hidrogén róvására.
2021. máj. 19. 13:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!