Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Mik a megoldások? rám bízta...

Mik a megoldások? rám bízta húgom a háziját,de én sem tudom:/

Figyelt kérdés

3. Mi jellemző a nyitvatermőkre és mi a zárvatermőkre? Számokkal válaszolj!

1. széllel porzódnak; 2. rovarokkal porzódnak; 3. termésük van; 4. nincs termésük; 5. csak magvaik fejlődnek; 6. túlnyomórészt lágyszárúak; 7. mind fásszárú; 8. magkezdeményük szabadon van; 9. magkezdeményük magházban van; 10. nincs zárt magházuk; 11. termőleveleik összenőttek.

Nyitvatermők:……………………………….

Zárvatermők:………………………………..

12/

4. Írd a felsorolt élőlények vagy élőlénycsoportok betűjelét a megfelelő rendszertani csoporthoz!

ország:……………………………

​törzs:……………………………

​​osztály:………………………

​​​faj:…………………………

a) sejtmagnélküliek; b) mohák; c) lucfenyő; d) nyitvatermők; e) nagy seprűmoha; f) napraforgó; h) kétszikűek; i) gombák; j) növények; k) egyszikűek.

2021. ápr. 25. 17:05
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Ezt így beírod a googleba és azonnal ott a válasz...
2021. ápr. 25. 17:07
 2/10 A kérdező kommentje:
de nem találom😭😂😂
2021. ápr. 25. 17:09
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Első:

Nyitvatermők: 1, 4, 5, 7, 8, 10

Zárvatermők: 2, 3, 6, 9

11-est nem tudom

(Ez akkor helyes, ha a nyitvatermők a fenyő, a zárva meg a leveles fa, mert arra gondoltam közben, ha fordítva van, akkor cseréld meg)

2021. ápr. 25. 17:49
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

faj a napraforgó, a lucfenyő meg a nagy seprűmoha

a nyitvatermők a wikipédia szerint régebben törzs voltak, most már nem, de a többibe nem tudom besorolni, a tanárod még valszeg a törzset fogadja el

a növények meg a gombák azok országok, a sejtmagnélküliek is

az egy-, kétszikű az osztály

moha az a növényen belül van, de nem találok rá én se a google-ban semmit

2021. ápr. 25. 17:54
 5/10 A kérdező kommentje:

nagyon szépen köszönöm!!

(っ◔◡◔)っ ♥ big hugs ♥

2021. ápr. 25. 17:58
 6/10 anonim ***** válasza:
Manapság már nincsenek tankönyvek? Nekünk benne volt hogy mi a nyitvatermő, mi a zárvatermő...
2021. ápr. 29. 18:50
 7/10 anonim ***** válasza:
70%

6: dehogy nincsenek!

De ott lapozni, keresni kéne...

Itt meg tálcán kínálják a megoldást, és a nagyon elfoglalt diákoknak két szalmaszálat se kell érte keresztbe tenni...

Pffff!

2021. ápr. 29. 18:53
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
6-7: Általában én sem szoktam házifeladat-kérdéseket megoldani itt (részben amiatt, amit írtatok, részben mert az én tudásom is megkopott azóta). Viszont: több mint egy éve egy világjárvány zajlik. A diákok ezen idő jelentős részét otthon töltötték, távoktatásban. Kimarad az életükből egy rakás olyan, ami nekünk nagy élmény volt: az ökörködés a többiekkel, a sulis rendezvények, a táborok, a ballagás, a szalagavató, a diákigazgató-választás; nehezített körülmények közt készülnek az érettségire, a felvételikre. A legkevesebb, amit megtehetünk, hogy próbálunk segíteni, amiben tudunk, hogy ne legyen teljesen szar nekik ez az időszak.
2021. ápr. 29. 20:55
 9/10 anonim ***** válasza:
#8 egyetértek hogy sokminden kimarad nekik, de így lehetne idejük legalább egyszer (!) elolvasni a tankönyvet. Gondolom az online órán is leadják az anyagot. Tudom hogy rengeteg dolgot kell megtanulni a suliban, ami ráadásul haszontalannak is tűnik (aztán felnőttként rájössz hogy a legkönnyebb éveink voltak a diákévek). De pont a biológia elég hasznos tudomány ha valaki nem akar egy tudatlan bunkó lenni felnőttként aki semmit nem tud a természetről.
2021. máj. 2. 09:37
 10/10 anonim ***** válasza:

#9: az a baj, hogy még gimis korosztálynál is borzalmas a funkcionális analfabétizmus. Tökéletes illusztráció erre a rengeteg házifeladat kérdés.

Felkínálja az ember a megfelelő weboldalt (kb. A4 oldalnyi leírás), és visszapofázik, hogy neki ne linket adjak, hanem konkrétan írjam le a kérdésére a választ. Nem képes egy rövid szöveget értelmezve elolvasni, és abban megtalálni a választ.

Elképesztő!

2021. máj. 2. 10:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!