Mik a megoldások? rám bízta húgom a háziját,de én sem tudom:/
3. Mi jellemző a nyitvatermőkre és mi a zárvatermőkre? Számokkal válaszolj!
1. széllel porzódnak; 2. rovarokkal porzódnak; 3. termésük van; 4. nincs termésük; 5. csak magvaik fejlődnek; 6. túlnyomórészt lágyszárúak; 7. mind fásszárú; 8. magkezdeményük szabadon van; 9. magkezdeményük magházban van; 10. nincs zárt magházuk; 11. termőleveleik összenőttek.
Nyitvatermők:……………………………….
Zárvatermők:………………………………..
12/
4. Írd a felsorolt élőlények vagy élőlénycsoportok betűjelét a megfelelő rendszertani csoporthoz!
ország:……………………………
törzs:……………………………
osztály:………………………
faj:…………………………
a) sejtmagnélküliek; b) mohák; c) lucfenyő; d) nyitvatermők; e) nagy seprűmoha; f) napraforgó; h) kétszikűek; i) gombák; j) növények; k) egyszikűek.
Első:
Nyitvatermők: 1, 4, 5, 7, 8, 10
Zárvatermők: 2, 3, 6, 9
11-est nem tudom
(Ez akkor helyes, ha a nyitvatermők a fenyő, a zárva meg a leveles fa, mert arra gondoltam közben, ha fordítva van, akkor cseréld meg)
faj a napraforgó, a lucfenyő meg a nagy seprűmoha
a nyitvatermők a wikipédia szerint régebben törzs voltak, most már nem, de a többibe nem tudom besorolni, a tanárod még valszeg a törzset fogadja el
a növények meg a gombák azok országok, a sejtmagnélküliek is
az egy-, kétszikű az osztály
moha az a növényen belül van, de nem találok rá én se a google-ban semmit
nagyon szépen köszönöm!!
(っ◔◡◔)っ ♥ big hugs ♥
6: dehogy nincsenek!
De ott lapozni, keresni kéne...
Itt meg tálcán kínálják a megoldást, és a nagyon elfoglalt diákoknak két szalmaszálat se kell érte keresztbe tenni...
Pffff!
#9: az a baj, hogy még gimis korosztálynál is borzalmas a funkcionális analfabétizmus. Tökéletes illusztráció erre a rengeteg házifeladat kérdés.
Felkínálja az ember a megfelelő weboldalt (kb. A4 oldalnyi leírás), és visszapofázik, hogy neki ne linket adjak, hanem konkrétan írjam le a kérdésére a választ. Nem képes egy rövid szöveget értelmezve elolvasni, és abban megtalálni a választ.
Elképesztő!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!