Ez pontosan mit jelent?
Figyelt kérdés
Sziasztok!
Pénteken felelünk kémiából, és az a kérdésem lenne, hogy a diffúziónál, ezek a jelölések mik jelentenek:
v~T
v~1/m
Azt tudom, hogy a T a hőmérséklet, a v meg szerintem térfogat, de nem vagyok benne biztos, mert az nagy V. De ez az 1/m egyáltalán nem tiszta.
Nagyon megköszönöm, ha segítetek! :) :)
2021. ápr. 7. 19:12
2/6 sadam87 válasza:
A v a sebesség. A diffúzió sebessége egyenesen arányos a hőmréséklettel. Az, hogy az 1/m itt mit akar jelenteni, nekem is rejtélyes. A diffúzió még a koncentrációgrádiens meredekségével (a koncentráció térbeli változásának mértékével) egyenesen arányos. Lehet, hogy az m a molekulatömeg akar lenni bár így az összefüggés szerintem maximum hozzávetőleg igaz.
4/6 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a segítségeteket! :)
2021. ápr. 7. 19:34
5/6 golyó11 válasza:
Az m a részecske tömege lesz. Minél nehezebb, annál lomhább, kisebb a Brown-mozgása és a diffúziós sebessége.
6/6 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm neked is, #5-ös válaszoló! :)
2021. ápr. 8. 09:58
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!