A szorzótábla szorzatai (az egyjegyű számok szorzatai) közül gyűjtsd össze azokat, amelyek eredményében a tízesek helyén 5 áll?
Figyelt kérdés
2021. ápr. 5. 07:44
2/7 krwkco válasza:
50 és 59 között azok, amik nem prímek.
3/7 dq válasza:
Írd fel a szorzótáblát, és nézz rá.
Kb 1 perc alatt megvan, ha sietsz. Ha meg vonalzóval meg szép színes tűfilccel csinálod, akkor lesz egy szép szorzótáblád, amit kitűzhetsz az asztalod elé a falra
4/7 A kérdező kommentje:
Nem tudom értelmezni a kérdést, nem értem mit vár el.
2021. ápr. 5. 09:16
5/7 anonim válasza:
A másodikos fiam megoldásai. Sajnos szegény gyerek csak közepes matekból. Ezért teljesen megértem, hogy kérdést kellett kiírnod a gyakorira. :)
9*6=54=6*9
8*7=56=7*8
6/7 Andizsuzsi válasza:
"a tízesek helyén 5 áll"
Azt jelenti, hogy ötven valahány az eredmény.
Egyjegyű számok: 1,2,3,4,5,6,7,8,9
Feladat: gyűjtsd össze azoknak az egyjegyű számoknak a szorzatát, ahol ötvenvalahány az eredmény.
(megoldást az 5. válaszban találod)
7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, így már megértettem, az utolsó két válasszal.
2021. ápr. 5. 11:58
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!