Egy olyan segítségét kérem aki érti az ilyen kevés adattal rendelkező szöveges feladatot is meg tud oldani. Létezik ilyen ember?
Sziasztok! Most is kaptam egy szöveges feladatot.
Így hangzik: Egyféle virágcsokor elkészítése nekünk 2340 forintba kerül. Ebbe benne van a beszerzési ár,(1600 forint) plusz az összes költségünk. Ha nettó áron 2600 forintért értékesítjük, mennyi lesz az árrés és mennyi a nyereség? Hány forint lesz a csokor bruttó ára? Hány forint a legalacsonyabb eladási ár, amellyel még nem veszteséges az eladás?
A bruttó árat meg az összes költséget kiszámoltam, de itt leragadtam, mert nincs több adatom.
Összes költség: 2340-1600=740 forint
Bruttó ár: 2600x1,27=3302 forint
Amiket eddig kiszámoltál, szerintem nem kell semmire.
Az árrés a nettó eladási ár és a nettó beszerzési ár különbsége. A nyereség feltételezem a nettó eladási ár és az elkészítési ár különbsége.
A legalacsonyabb ár, amivel még nem veszteséges pedig a 2340*0,27.
Nem garantálom, hogy minden jó, szóval nézd át. Gimibe jártam, nem voltak szakmai tárgyaim, de ez tűnik logikusnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!