Ponthalmaz feladat?
Itt az 52-es feladathoz egy általános síkon 4 halmazt rajozlnek le.
Tehát egy tipikus 4 halmazos venn-diagrammot.
Ez jó válasz?
Az 53-as feladatnal X ∩Y ∩Z=6k azaz 6-al osztható szamok.
Illetve ha mindegyik változó az egyes halmazok komplemeteret jelöli akkor a megoldás az hogy 2,3,6-al nem osztható természetes szamok.
Ezek jó válaszok??
Az 54-es feladatot simán letajzolnam, ketto halmazzal, úgy hogy az egyiknek nagyobb a sugara.
És besatiroznam az A\B illetve B\A halmazokat.
Ez jó?
Illetve ezek a feladatok közül 3 van amiben nem vagyok biztos.
Az 57-es feladatot tudom hogy úgy van, de bebizonyítani nem tudom.
Az 58-as feladatra a válaszom az hogy ha a halmazok vegesek. Ez fontos szempont lehet. De nem vagyok biztos benne.
A 61-es feladatra a válaszom az hogy AxB={-1;0;1} és AxB eleme a R.
Nem nyert, mivel ha üres halmaz mindkettő, akkor A=B, ami meg lett tiltva.
Elég az, ha csak az egyik üreshalmaz, akkor a direktszorzat is üreshalmaz lesz.
Nah itt akkor egy újabb dologra jöttem rá.
Ha egy ures halmazrol beszelunk, akkor az tulajdonképpen egy olyan halmaz aminek egy eleme van, és ez pedig az ures halmaz????
A másik kérdés, hogy akkor a jó válasz az hogy az egyik legyen ures halmaz?
Nem. Az üres halmaznak 0 darab eleme van. Ahogy a neve is mutatja, ÜRES.
Ha egy olyan halmazunk van, ami tartalmazza az üres halmazt, az már nem lesz üres halmaz, mert tartalmazza az üres halmazt, tehát 1 eleme van. Vagyis ha
A:={ {} }, akkor 1 eleme van.
Igen, a feltett kérdésemre az a válasz, hogy vagy az A, vagy a B halmaz üres kell, hogy legyen (de egyszerre nem lehet mindkettő, mert akkor A=B teljesülne).
Akkor magamat javítom gyorsan.
Ha A és B ures halmaz akkor:
A\B={}.
B\A={}
És ezt tudjuk hogy ha egy halmazbol elvonjuk egy másik halmaz elemeit, ugyanúgy a másikkal is ezt csináljuk, és mindkettő ures halmaz lesz akkor a két halmaz egyenlő.
Tehát A=B
Hol gondolom?
Illetve köszönöm a bónusz kérdést.
Ha van meg bónusz kérdés ötleted, nagyon kíváncsian varom :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!