Lassan megbukok oroszból... Segítség?
Sziasztok!
Long story short pár éve okosan oroszt választottam második nyelvnek, ami már akkor se ment jól de most a karanténok alatt eléggé rosszul állok.
Némelyik feladatot fordítóval úgy-ahogy meg tudom oldani, de van elég sok amihez hozzáfogni se tudok.
Ha valaki esetleg tudna segíteni nekem nagyon megköszönném!
Témák amiket veszünk: szenvedő melléknévi igenevek, névmások, eseti ragozás, állandósult szókifejezések
Ha már csak egy 2est össze tudok kaparni/feladat meg vagyok mentve a bukástól.
Előre is köszönöm mindenkinek!
Állandósult szókifejezések? :) Ilyen kifejezés nincs is... Állandósult szókapcsolatok. Na, mindegy.
Az a lényeg, hogy ezeket "csak" meg kell tanulni és kész, ezekkel nincs nagyon mit kezdeni, nem?
Meg kéne tanulni, de nincsenek óráink csak kiadott feladatok. A tanárunk töri a magyart, így csak ezeket a témákat tudtam kihámozni abból amit leírt. Van egy csomó feladatom és nem értem mit vár, illetve nem tudom hogy kéne a különböző eseteket, ragozásokat csinálni... A tankönyvünk szintén csak orosz, egy magyar szó nincs benne, az egész csoportunk szarul áll :/
Szóval én megtanulnám a szókapcsolatot, de sose hallottam oroszul egyet se, mégis tudnom kéne a feladathoz :D Tudom gugli a barátom, de azzal se megy.
A nyelvtanhoz próbáltad ezt: [link] ?
Egy kis guglizás után pdf-ben letölthető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!