Matek házifeladatba kéne sűrgős segítség! Segítene valaki?
Egy téglatest alakú felülnyitott akvárium külső méretei hossza: 62 cm, szélessége: 52 cm, magassága: 26cm. Belefér-e 80l víz, ha 1 cm vastag üvegből készült az üveg?
Előre is köszönöm a segítséget
Már fájt nézni.
Egyszerűen nem értem, hogy sikerült a tanulás képességét kiírtani a mai fiatal generációból. De ez még józan paraszti ésszel is kéne hogy menjen...
21: egyetértek, nekem is rettentően elkeserítő, hogy egy faék egyszerűségű példát sem tudnak megérteni. ÍGy aztán megoldani sem. Pedig csak odafigyelve végig kéne olvasni, és aztán (ha simán nem megy az értelmezés), akkor pl. lerajzolni....
Na és akkor ne is beszéljünk a legegyszerűbb kérdésekről, ami google legelső találatként kidob... De beírják ide, ahelyett, hogy a neten rákeresnének...
#18: akkor én is "belekötök". :D
"felülnyitott akvárium"
Tehát akkor a végleges érték: 60x50x25=75000
Ettől függetlenül szintén nem fér bele a 80l, de a pontosság kedvéért. :)
Akváriumnál deciméterben kell számolni és akkor rögtön literben kapod meg a méretet!
1 centis az üveg, tehát minden oldalból levonunk 1-1 centit, mert nekünk a belső méret kell.
Az aljából meg 1 centit, mert ugye teteje nincs
Tehát a belső mérete az akksinak 60x60x25
deciméterben 6x6x2,5 = 90 liter
Hülye méret ez akksinak és nem kell ekkora mérethez ennyire vastag üveg :D
üdv egy akvarász
Cserébe mondd meg te, hogy ha a fenti 90 literes akváriumba beletöltjük a 80 liter vizet, akkor hány centire lesz a víz felszíne az akksi tetejétől?
jó, elcsesztem!
5x6x2,5 = 75 liter!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!