Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Alkoss párbeszédeket, amelyekb...

Alkoss párbeszédeket, amelyekben ’Hagyja el a helyiséget!’ jelentésben a következő mondatokat alkalmazod ?

Figyelt kérdés

Tudnátok mindegyikre egy egy pédát írni?

Menjen ki!

Na, séta!

Tipli van!

Kérem, fáradjon ki!

Takarodjon!

2020. dec. 2. 17:55
 1/3 anonim ***** válasza:
54%
Ez nem kérdés, hanem kérés. Akkor is, ha kérdőjelet tettél felkiáltójel helyett, és nincs ott, hogy légy szíves, vagy kérlek szépen.
2020. dec. 2. 20:37
 2/3 anonim ***** válasza:
Tanulj inkább, ne velünk csináltasd a házidat!
2020. dec. 2. 20:38
 3/3 anonim ***** válasza:

Ekkor a targyaloteremben hirtelen csond lett, majd a biro igy szolt: a targyalast berekesztem. Majd az alpereshez fordult: Kerem, faradjon ki!

Kopogtak. Az asszisztensnő az ajtora nezett es megszolalt: Igen?!

Az ajton benyitott egy szakadt alak.

A doktor felpillantott a szamitogep monitorjarol majd halkan, de hatarozottan kozolte: - Menjen ki!

A gyerek megallt az eloszobaban es egy molylepkere mutatott a falon. Apa ez mi? Légy. Apa, de nem olyan mint egy légy. Nem tudom mi az, de sietnunk kellene az oviba. Apa en megfogom. Nem nem foghatod meg, induljunk. A gyerek hezital. Mire az apa: Na, séta!

Beni es David felvaltva jarattak a szemuket a tancolok kozott. Hunor azt uzenet 11-re odaer es hozza a penzt nekik.Beni: 1 perc es 11. Szerintem baj van. Sose erkezik pontosan. David: hamarabb szokott jonni? Ki se nezem belole. Beni: Figyelj, en ismerem jol. David: ott egy rendorno. Beni: Tipli van!

Mindketten elindultak egyikuk a raktar ajtaja masik a bejarat fele, de csak lassan sikerult a tancolok kozott haladniuk.

A professzor csuggedten nezett az otodeves hallgatora. Csalodott volt. Megfontoltan kezdett hozza a mondanivalojahoz: amit tett az megengedhetetlen.

Miert professzor ur?

Ez egy olyan szakma, ahol peldat kell mutatnunk az embereknek.

Milyen peldat? Ki figyel rank?

Fiam. Mindenki figyel rank, csak az ilyen esetek miatt nem tisztelnek mar minket.

Prof hagyjon mar ezzel a luzer dumaval! Csattant fol a hallgato.

Luzer duma? Megis mit kepzel magarol?

Mit? Nem maga keszul kioktatni? Oreg. Nem vagyok a fia.

-Takarodjon ki!

2020. dec. 9. 18:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!