Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Hogyan tudnám feltornázni a...

Hogyan tudnám feltornázni a matek tudásom, hogy sikeres legyen az érettségim?

Figyelt kérdés

Körülbelül 18 feladatból 10 kell helyes legyen, hogy az átmenő meglegyen. Körülbelül van három évem még addig.

Mit tudjak csinálni, hogy a gyenge matektudásom valamennyivel jobb legyen?

2020. okt. 26. 10:45
 1/5 A kérdező kommentje:
A matektanár sajnos kilőve, mert anyagilag nem állunk úgy, hogy megengedhessük magunknak.
2020. okt. 26. 10:45
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Vannak gyakorlókönyvek, vannak internetes magyarázó videók, megkérheted osztálytársadat, hogy segítsen, az iskolában is lehet korrepetálás vagy középszintre felkészítő fakultáció, de mindenesetre 9.-ben ne az érettségin agyalj. Az órákon figyelj, dolgozz, ha nem érted, kérdezz, a házikat írd meg, ennyi. Ez a körülbelül 3 év hogy jött ki? Vagy 3 és fél vagy két és fél. 3 sehogy sem.
2020. okt. 26. 10:57
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
gyakorolj... a reál tárgyak olyanok, hogyha ezerszer olvasod el az elméletet, képleteket, akkor sem fog könnyebben menni a feladamegoldás. ezt kéne a humánosoknak megérteni. én se voltam ász matekból, 9-10-ben soha nem csináltam semmit, majd az egyik szorgalmasan tanuló barátom felnyitotta a szemem: nem kell egyebet csinálni, csak orrba-szájba oldani a feladatokat. oldd újra az órán vett feladatokat: először nézheted a megoldást, de inkább segéd legyen, ne pedig másolj, majd próbáld magadtól is megoldani. ha ez megy, jöhetnek a hasonló típusfeladatok. erről szól az érettségi: ha elég típusfeladatot kigyakoroltál, akkor élesben, ahol mondjuk két típusfeladat van eggyé gyúrva, akkor nagyobb eséllyel jössz rá a megoldásra. a legtöbb feladat csak számadataiban, a körítésben különbözik. GYA-KO-ROLJ!!!
2020. okt. 26. 11:00
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

1.YouTube szarásig van videóval.

Zseni leszek, Horváth Dániel stb.

2. Mateking.hu

Itt 3000 forint egy félév és le van minden bontva tantárgyakra, sulinként, tehát kifejezetten tudsz készülni a BME matekra.

3.PhotoMath program, ami beszkenneli a feladatot és megoldja neked.

Lépésenként.

4.Wolfram Alpha

Ez ugyan az, csak böngészőben fut, mert egy oldal.

Ennyinek elégnek kell lennie.

Ha ezek alapján se megy, akkor vagy nem vagy szorgalmas vagy nem neked való.

2020. okt. 26. 11:02
 5/5 A kérdező kommentje:

Első válaszoló. Jelenleg tizedikes vagyok, azért írtam, hogy körülbelül 3 év. 2 és fél pontosabban.

Már most kezdtem agyalni rajta, mert, hogy tudom azt, hogy nagyon nehezen megy a matek számomra.

2020. okt. 26. 11:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!