Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Éjszakázás után egy teljes...

Éjszakázás után egy teljes napot végig lehet húzni?

Figyelt kérdés

Éjszakában nyúlóan kell tanulnom ma este. Kb. éjfél után leszek kész. A gond az, hogy 5-kor már kelnem kell, viszont akkor félek, hogy nem ébredek fel az ébresztőre. Ha nagyon fárdt vagyok, megesik, hogy nem hallom meg, + ilyenkor mindig az van, hogy úgymond üdének is érzem magam és nem jön álom a szememre tanulás közben, míg 3-4 óra alvás után borzasztó fárdt szoktam lenni. Szeritetek hogy a jobb?

Ha holnap zh lesz, jobb lenne aludni amennyit tudok vagy inkább maradjak éberen?

2020. okt. 1. 22:23
 1/9 anonim ***** válasza:
94%

Én inkább fentmaradtam, de nem biztos, hogy ez a jó megoldás.

Van akinek jobban bevált, hogy inkább alszik 2-3 órát.

2020. okt. 1. 22:28
 2/9 anonim ***** válasza:
84%
Én mindig fent szoktam maradni ilyenkor, nekem sokkal rosszabb 2-3 óra alvás után felkelni, de ez tényleg mindenkinél más. Nekem eddig 60 óra volt a legtöbb, amit kibírtam egyhuzamban alvás nélkül. Ha nagyon nem bírom akkor jegeskávét szoktam inni, de ha fokozatosan hozzászoktatom magam a nem alváshoz, akkor anélkül is fenn tudok maradni.
2020. okt. 1. 22:52
 3/9 anonim ***** válasza:
84%
Ember és korfüggő. Az első szakomon tuti, hogy az ébren maradást választottam volna, kifejezetten jól bírtam az éjszakázást, de 2-3 óra alvás teljesen a padlóra tudott küldeni. Most már fordítva van.
2020. okt. 1. 22:56
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem anélkül ne feküdj le aludni végleg indulás előtt; hogy mindenből tudnál valamit. De szerintem egy picike alvás beleférhet, és talán lehet, hogy kell is közbeiktatni.

Majd légyszi írd meg, mi volt, hogy végül mennyit aludtál, hogy milyennek érzed hogy sikerült; és ha megosztanád, akkoor az eredményt is légyszi, de ha nem, az sem baj.

2020. okt. 2. 01:24
 5/9 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat :)

Végül "picikét" aludtam, de az alatt a 2 óra alatt többször ébr

2020. okt. 2. 14:01
 6/9 A kérdező kommentje:
*ébredtem fel, mint máskor egész éjszaka, szóval nem érte meg fennmaradni. A zh-t sem sikerült olyanra teljesíteni, mint akartam. Ennyit az éjszakázásról. :D De legalább még nem vagyok fárdt.
2020. okt. 2. 14:04
 7/9 anonim ***** válasza:
82%

az én szakomon elég gyakori az éjszakázás (építészmérnöki), én pl 3 órát tudok úgy aludni hogy ilyen nappingnek tűnik és az jó, ha több mint 3 órát alszom, mondjuk 4-5öt akkor van az, hogy fáradtabb vagyok, mint mikor lefeküdtem

ezért ha több napig leadást kell rajzolni akkor ilyen taktikai 3 órákat szoktunk közben aludni

3napig lehet ezt bírni aztán tizensokóra alvás

2020. okt. 2. 20:53
 8/9 A kérdező kommentje:
A 3 óra azért van mert egy alvási ciklus kb. 90 percg tart és a ciklus végén sokkal könnyebb a kelés mintha a ciklus közepén ébresztenek. A 1.5 óra bármelyik többszörösére kell időzíteni az ébredést.
2020. okt. 2. 21:22
 9/9 anonim ***** válasza:
84%
Akkor ezért működött egyszer, hogy másfél óra alvás után bementem ZH-t írni és tök friss voltam. Mondjuk az éjszaka nem tanultam, hanem bulizni voltam.
2020. okt. 3. 09:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!