Mi a fizika házim megoldása? (a leírásban van a feladat)
Ez egy nagyon alap feladat, gyakorlatilag semmiféle fizika tudás nem kell hozzá, csak egy kis logika és matek.
Mi van megadva?
4 óra
120W= 0,12kW és 1,8kW készülék összesen 1,92 kW óránként, tehát 4 óra alatt 4 szer ennyi, vagyis 7,68 kWh
40 Ft egy kWh áram.
Akkor 307,2 Ft.
Az, hogy melyiknek mi a jelölés, nem tudom, nem foglalkozom fizikaval 15 éve. De a tankönyvben biztos megtalálod.
Huhh, ez tényleg egy egyszerű szorzás, ahogy az 1. hszóló leírta.
Ezek szerint a kérdező nem csak fizikából, de matekból sincs topon...
„120W= 0,12kW és 1,8kW készülék összesen 1,92 kW óránként”
Egy kissé pontosítva: nem 1,92 kW óránként, hanem 1,92 kWh óránként.
Szerintem jól írtam, kW+kW az kW marad szerintem, ha felszorzom az órával, akkor lesz kWh. De nem akarok vitázni, mint írtam, ezer éve nem foglalkoztam semmilyen fizikai feladattal. Józan paraszti ész megoldás volt 🙂
„Szerintem jól írtam, kW+kW az kW marad szerintem, ha felszorzom az órával, akkor lesz kWh.”
Igen ez így van jól, de a szövegben nem volt teljesen egyértelmű, így lenne a pontos:
120W=0,12kW, ez és az 1,8kW összesen 1,92kW teljesítmény, ami óránként 1,92kWh fogyasztás…
Na, de én sem akarok vitatkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!