Angol pótvizsga 11. osztályban? Honnan érdemes rá készülni?
Egyik ismerősöm megbukott angolból 1,67-es átlagra, de kb. a fél osztályt megbuktatta a tanár (a többiek is csak 2-essel mentek át). Ismerősöm azt mondta, hogy amíg volt rendes oktatás, addig sem tartott kb. semmit a tanár, amikor bejött a távoktatás, akkor annyiból állt az óra, hogy ki van jelen. Nemhogy órát nem tartott, még feladatokat sem küldött, pláne nem adott javítási lehetőséget, pedig ismerősöm többször kérte (egyébként jó tanuló és a tanulásból sosem csinált problémát, úgyhogy lehet neki hinni).
Július közepén közölte nagy kegyesen a tanár, hogy kiket buktatott meg, a pótvizsga időpontját pedig múlt héten tudtuk meg. A szülő már az igazgatónak is írt, hogy jó lenne tudni, hogy mire készüljön a fia a pótvizsgára, de a tanár nem hajlandó nyilatkozni.
Én sem vagyok egy nagy angolos, és ez így egy vak vezet világtalant helyzet. Azt sem tudjuk, hogy a pótvizsga milyen felépítésű, vagyis valószínűleg lesz írásbeli és szóbeli, de hogy milyen típusú feladatokra lehet számítani (például lesz-e levélírás, mert az nem megy olyan jól neki). Ötlet híján a korábbi angol érettségiket kezdtük el csinálni, de nem tudom, mennyire elég az.
Máshol azt olvastam, hogy tételek vannak, és abból kell egyet húzni, aztán mondani. Tételeket semmilyen formában nem kaptunk, így nem is tudtuk kidolgozni.
A pótvizsga 26-án lesz.
Miket érdemes még átvenni ebben a pár napban?
Eddig is tanultunk... Mivel nem voltak benne biztosak, hogy átengedi a tanár, ezért már az iskola végeztével nekiálltunk átvenni az anyagot. Heti kétszer 1 órát jártam hozzájuk.
Az önálló tanulást nehezítette, hogy a kötelező nyári gyakorlatot is el kellett végeznie.
"Július közepén közölte nagy kegyesen a tanár, hogy kiket buktatott meg"
Melyik ország milyen iskolája ez?
Utolsó iskolás emlékeim szerint a tanév júniusban zárult (a nem érettségizőknek). Hogyan lehet valakit megbuktatni júliusban? Vagy lehet nem Magyarországról beszélünk?
A kérdésre:
Én úgy tudom, hogy abból vizsgáznak ami abban az évben volt tananyag és visszamenőleg is. Szóval ha volt már levél, akkor lehet az is benne.
De manapság ha ilyen rosszakaró a tanár, akkor Ő dönti el, hogy ki megy át és ki nem. Remélem nem ilyen a tanár és tényleg a tudást fogja értékelni.
"manapság ha ilyen rosszakaró a tanár, akkor Ő dönti el, hogy ki megy át és ki nem"
Nem. Manapság bizottság előtt zajlik a vizsga, és a bizottsági tagok (mind angoltanárok) együtt értékelik a vizsgázót, így hiába rosszindulatú (esetleg) a tanára, a többi bizottsági tag leszavazhatja, ha igazságtalanul akarna buktatni.
Magyarországon. Ez a magyar valóság.
Sajnos a gyerek egy eléggé alja iskolát választott, de ez csak menet közben derült ki. Nem nagyon szoktak semmit sem elkapkodni ott. Sőt a bizonyítványt is csak a kötelező gyakorlat elvégzése után adják ki.
De lehetőleg ne azon lovagoljunk, hogy mi történt, hanem abban adjatok tanácsot, hogy honnan érdemes készülni. Illetve szerintetek mennyire elég, hogy a korábbi érettségikből csináltunk?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!