Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Ez csak szerintem igazságtalan?

Ez csak szerintem igazságtalan?

Figyelt kérdés

Rengeteg tanár mondja, hogy aki dolgozatnál súg/odaadja lemásolásra a házi feladatát az is egyest kap. Én ezt soha nem értettem. Nyilván nem kéne odaadni, de kíváncsi vagyok hány tanár gondol bele, hogyha elkérik és nem adom oda, akkor én vagyok a szemét stréber, és az egész évfolyam megutál, de ha odaadom egyest kapok? Akkor mi a jó megoldás? (Pedig egyébként a strébertől elég messze állok, bármikor úgy érzem, hogy egy vitában nem a tanárnak van igaza, én vagyok az egyetlen, aki ki meri nyitni a száját, és akár össze is mer veszni a tanárral egy osztálytárs érdekében.)

Kaptam már egyest ilyenért, mivel jó tanuló vagyok, nem zavar az az évi 3 db, mert kb ennyiszer buktunk le, de azért csak bántja a szememet, hogy más miatt kaptam.

Ti mit csinálnátok ebben a helyzetben?

2020. jún. 4. 14:47
 1/7 anonim ***** válasza:
63%
nagyon helyes amit csináltál én is ezt tenném sőt teszem is! minálunk is ez van!én kiszoktam huzzatni az ofommel az egyest! xdd
2020. jún. 4. 14:55
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Én is voltam ilyen helyzetben a középiskolai éveim alatt. Szerintem nem kéne oda adnod a többieknek a saját munkádat, egyébként ilyenkor teljesen jogos az egyes. Ha normálisak az osztálytársaid akkor megértik és elfogadják a dolgot, ha kevésbé normálisak akkor meg rájuk kell hagyni. Én velem is eljátszották a többi diák, viszont egy idő után nem foglalkoztam velük. Szinte naponta kérték el többen az összes munkámat(tételek, házik, gyakorlófeladatok megoldását, stb..), lényegében már rajtam élősködtek. (Nem tudtam megenni egy szendvicset anélkül, hogy ne jött volna oda hozzám 5 ember pl a matek házi miatt az óra előtti szünetben.)Nem szabad hagyni, hogy el fajuljon a dolog, mert avval foglalkozol, hogy mit mondanak rád. Ha tudják, hogy oda adod, akkor rajtad is élősködni fognak, ami egy idő után elviselhetetlen lesz. Akkor a legkisebb gondod az lesz, hogy mit mondanak rólad. Egyébként egy intelligens diák nem ez alapján dönt, hogy megutál-e vagy sem.

Több tanárral is jóban voltam, így tudom, hogy jó pár tanár bele gondol ezekbe a dolgokba. Engem meg is kért pár tanár, hogy ne hagyjam magam. Ha ilyent kérnek inkább ajánljak fel egy gyors segítést a szünetben.

Összegezve, szerintem nem kellene oda adnod. Én nagyon jól tudom milyen, ha egy egész osztály elkéri, sőt önként kiveszik a táskámból a saját munkáimat. Addig kell megállítani őket, amíg lehet. Ha sűrűsödik ez a dolog, utána nem lenne lehetőséged megállítani őket.

2020. jún. 4. 15:19
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindkettőtöknek!
2020. jún. 4. 21:50
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Ne adj saját munkát amit te akarsz beadni. Én ilyenkor általában ha segíteni akarok adok foszlányokat, jegyzeteket
2020. jún. 5. 08:40
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
4es folyt. Ezt azoknak akikkel jóba vagy. Szerintem se érdemes olyanoknak oda adni akik csak élősködnek, hamar bele szoknak és akkor a rosszabb fajtája még el is várja meg megsértődik ha nem adod oda. Ha nem akarsz veszekedni akkor annyit is mondhatsz hogy nem tudom, nem tanultam aztán meg nem kell megmondani hogy milyen lett. Sajnos nálunk is voltak ilyenek én is voltam hasonló helyzetbe mint a 2es.
2020. jún. 5. 08:43
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, ezt is jó megoldásnak tartom❤
2020. jún. 5. 08:53
 7/7 anonim válasza:
100%
Tőlem, ha valaki olyan kéri el, akinek nem szívesen adnám oda, simán rávágom, hogy nincs kész, vagy nem tudom. Barátoknak általában szívesen odaadom, de akkor meg kérem, hogy javítson rajta, vagy egy-egy szót írjon át, hogy annyira ne legyen feltűnő.
2020. jún. 5. 17:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!