Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Valaki letudná nekem írni...

Valaki letudná nekem írni szolmizálva a hej dunáról fúj a szélt és a szélről legeljeteket?

Figyelt kérdés
Szolfézsból néhány nap múlva vizsgázok és ezeket még megkéne tanulnom szolmizálva. Csak az az egy baj van, hogy nem tudom, hogy kell ezt a két dalt szolmizálni. Kérlek írjátok le a két dalt szolmizálva! És előre is köszönöm.

2020. jún. 1. 12:15
 1/2 anonim ***** válasza:
41%

Hali, gyerekkori emlékeim szerint így kéne:

Szélről legeljetek:

Dó szó mi szó mi dó

Dó szó mi szó mi dó

Mi szó szó fá mi ré mi dó

Mi szó szó fá mi ré mi dó

Mi szó dó mi szó dó

Szó fá mi ré dó dó dó

A másikra nem emlékszem:(

Nem vagyok benne biztos, hogy így kell az egyes hangokat írni, de remélem hasznosnak találod :D

2020. jún. 1. 12:37
 2/2 chtt ***** válasza:
100%

Kottából nem tudsz szolmizálni? Mer' a kottája fent van. (Én pl. csak akkor, ha valaki megmondja az első hangot:))

Ezt a hálón találtam:

lá lá szó mi / lá lá szó / lá lá szó mi / lá lá szó / lá mi ré / mi mi mi / ré ré dó lá / ré ré dó / ré ré dó lá / ré ré dó / ré lá szó / lá lá lá

Próbáltam elnótálni, szerint a Hej Dunáról lesz az. :)

2020. jún. 1. 16:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!