Upside down kérdése:
Az egyszerűsítsed le szóban a le, az milyen morféma? Képző, jel, rag? Ha egy szóban van felsőfok jele, tehát a -leg és-bb, akkor azokat hogy jelölöm? Nem szótővel kezdődik a szó, hanem jellel, olyan lehet?
Figyelt kérdés
2020. máj. 24. 00:00
1/2 anonim válasza:
Egyszerűsítsed le - le=igekötő
Pl. “Legszebb” - egybe kell írni és 2 b
Az utolsó kérdést nem nagyon értem de szerintem olyan nincs hogy nem szótővel kezdődik...
2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm, a -leg és-bb-t úgy értem, hogy ha pl a szó: szépség, akkor szép-szótő, ség-képző, ilyen módón a legszebb szót hogyank kellene kezdeni, jel és utána szótő vagy hogyan? Ez az ami nem igazán tiszta. És akkor az idekötőt oda írhatom, hogy igekötő, az nem tartozik a képző vagy jel vagy ragokhoz?
2020. máj. 24. 21:07
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!