Hogyan kell megoldani az alábbi feladatot? (exponenciális eloszlás)
Az alábbi feladatban szereplő adatoknak elméletileg exponenciális az egymáshoz viszonyított eloszlása:
Egy futár érkezés után jelez, és legfeljebb 45 másodpercet hajlandó várni, mivel a megrendelők átlagosan fél percen belül megjelennek. Mi a valószínűsége, hogy a futár nem tud átadni egy csomagot?
Hogyan kell ezt megoldani? Már számtalanszor próbálkoztam a megoldásával, de nem tudom eldönteni, hogy mi a lambda.
Esetleg valaki rá tud jönni, hogy mi ebben a lambda? Szerintem onnantól már ki tudnám számolni...
Köszönöm a segítséget, így már világosodik a dolog!
Ha esetleg még van egy perced kedves válaszoló, akkor elárulod nekem a nagy titkot, hogy miért 2-nél kell eloszlást számolni és nem 46-nál? (Ez a 46 nekem onnan jött, hogy akkor nem tudja átadni a futár a csomagot, ha 45 másodpercnél többet kell várnia, tehát gondoltam akkor P>=46), vagy rosszul gondolom?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!