Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Valaki segítene nekem ezeket...

Valaki segítene nekem ezeket a mondatokat elemezni? Nagyon rosszul állok nyelvtanból és segítség kéne

Figyelt kérdés

1. Azt olvastuk az újságban, hogy nemsokára megnyílik az új szabadtéri múzeum.

2. Én már megjöttem onnan, ahova ön most megyen.

3. Ahogy eltátotta, úgy maradt az álla.

4. Azoknak kell elmenniük, akiket kijelöltek.

5. Annyi aktát iktatott, amennyire szükség volt.

6. Katit hazaküldték, mivel beteg volt.

7. Aki mindenkinek mindent megtesz válogatás nélkül, azt egy idő után senki sem

tiszteli.

8. Annyira bámulta a plakátot, hogy nekiment az oszlopnak.

9. Nem fogok elmenni, vagy direkt rosszul fogom érezni magam.

10. A feladatom olyan volt, hogy senki sem tudta megoldani.

11. Annyi súlyt pakolt rám, mintha már egy éve edzenék.

12. Holnap dolgozatot írnék, de el fogom lógni.

13. Annyi kell, hogy az egész termet ki tudjuk festeni vele.

14. A serleg azé, aki elsőként ér be a célba.

15. Hogy miért jött, azt egy szóval sem említette.

2020. máj. 11. 15:30
 1/2 anonim ***** válasza:
87%

Te nem segítséget kértél, hanem megoldást... Nem látom a próbálkozásaidat, meg az ahhoz kapcsolódó kérdést ("Jól értem-e, nem tévedek-e?"), bármit, amiből tudjuk, hogy legalább megpróbáltad.

Csak az elmúlt fél órában egy kb. az ötvenedik egy az egyben bemásolt házi feladat, amire azt kérik, hogy más csinálja meg. Remélem, a moderátorok törlik ezeket.

2020. máj. 11. 15:38
 2/2 anonim ***** válasza:
84%
Szerintem próbáld meg te, tedd ki ide, mire jutottál, és biztosan többen is leszünk, akik szívesen kijavítjuk, és fölhívjuk a figyelmed a hibákra. De az nem valószínű, hogy lesz itt bárki, aki 15 összetett mondatot leelemez neked csak úgy.
2020. máj. 11. 15:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!