Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Mit jelent "Tamási Áron:Ábel...

Mit jelent "Tamási Áron:Ábel a rengetegben" című művében az alábbi kijelentés?

Figyelt kérdés

"Ha téged háznak, akkor engem püspöknek."

Ezt Ábel mondta, majd utána megkerülte az egész kunyhót és mikor végzett, látta, hogy az ugyanolyan rossz állapotban van.

Szerintem valami köze lehet ahhoz, hogy mi a püspökök dolga, de akkor sem tudom értelmezni ezt a részt.

Válaszokat előre is köszönöm!

2020. máj. 3. 16:49
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Mivel a kunyhó háznak a legkevésbé sem volt nevezhető, düledező kalyiba, Ábel sem volt egy tanult, sok iskolát végzett egyházfi.

Ez egy hasonlat.

2020. máj. 3. 17:05
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Most, hogy leírtad rájöttem, hogy nem kellett volna annyira túlgondolnom. Nagyon egyszerű:)
2020. máj. 3. 18:51
 3/3 anonim ***** válasza:
76%
Iskolai feladat egyébként? Én magamtól olvastam el, és nagyon élveztem. Bocs az offért. Első válaszo voltam.
2020. máj. 3. 19:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!