Artur06 kérdése:
EZT HOGY KELL? Számítsd ki mennyivel nőtt annak a 3 és fél kg-os 20°C-os cukornak a belső energiája, amit a karamell készítéshez teljesen felolvasztotak! Segít, ha a hőtani táblázatban ( kikeresed a szükséges adatokat! Gyűjts adatokat és írj képletet
Figyelt kérdés
nem értem hogy kéne megoldanom ezt a feladatot
ha valaki segít annak köszi.
2020. ápr. 30. 12:42
1/1 anonim válasza:
Megnézed, mennyi a cukor olvadáspontja, addig kell melegíteni. Q1 = c * m * ΔT
Ezután jön az olvasztás. Megnézed, mennyi az olvadáshő. Q2 = L(olv) * m
A belső energia változása = Q1 + Q2
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!